Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας: Τετράωρες στάσεις εργασίας 7 και 8 Οκτωβρίου

Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας: Τετράωρες στάσεις εργασίας 7 και 8 Οκτωβρίου
Intime Αρχείο

Κινητοποιήσεις ανακοίνωσαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Κατέρχονται σε τετράωρες στάσεις εργασίας στις 7 και 8 Οκτωβρίου μαζί με τους ηλεκτρονικούς μηχανικούς ασφαλείας.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και οι ηλεκτρονικοί μηχανικοί ασφαλείας εξήγγειλαν στάσεις εργασίας για την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη, 7 και 8 του μηνός. Συγκεκριμένα, η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΕΚΕ) ανακοίνωσε την προκήρυξη τετράωρων στάσεων εργασίας τις παραπάνω ημέρες από τις 8.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι και η Ένωση Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφαλείας Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΝΗΜΑΕΚ) από τις 12:00 έως και τις 16:00. Οι δύο ενώσεις αντιδρούν στη μη καταβολή δεδουλευμένων αμοιβών και στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ).

Η αποχή των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας από τα καθήκοντά τους δεν θα επιτρέψει την πραγματοποίηση καμίας πτήσης κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας, ενώ και η αποκατάσταση μετά την ολοκλήρωση της κινητοποίησης θα έχει σημαντικές δυσκολίες δεδομένης της διαδοχικής στάσης εργασίας από τους ηλεκτρονικούς.

Σημειώνεται, πως τις παραπάνω ημέρες – 7 και 8 Οκτωβρίου – στάσεις εργασίας έχουν εξαγγείλει και εργαζόμενοι της ΥΠΑ (ΟΣΥΠΑ) από τις 11.00 έως τις 15:00.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις