Ελλάδα

Έλεγχος από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας στη Ρόδα του Συντάγματος

Έλεγχο κατά τη διάρκεια της αποσυναρμολόγησης της Ρόδας Παρατήρησης στην πλατεία Συντάγματος διενήργησε το απόγευμα της Τρίτης, 3 Ιανουαρίου 2017, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, προκειμένου να διαπιστωθεί η τήρηση των μέτρων ασφάλειας και υγείας κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο έλεγχος διενεργήθηκε με τη συνδρομή της αστυνομίας, επειδή το συνεργείο αρνήθηκε να παράσχει στοιχεία και να συνεργαστεί με τους Επιθεωρητές Εργασίας. Για τις παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας που διαπιστώθηκαν κατά τον έλεγχο, κλήθηκαν οι υπεύθυνοι σε παροχή γραπτών εξηγήσεων, στο πλαίσιο της προβλεπόμενης από το νόμο διαδικασίας επιβολής διοικητικών κυρώσεων.
Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την εργατική νομοθεσία, οι εργοδότες υποχρεούνται να διευκολύνουν το έργο των Επιθεωρητών Εργασίας κατά τον έλεγχο. Στον εργοδότη που αρνείται την παροχή στοιχείων ή πληροφοριών, επιβάλλονται διοικητικές κυρώσεις.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Σ.ΕΠ.Ε θα συνεχίσει να παρεμβαίνει, ώστε να διασφαλίσει ότι, υπό οποιαδήποτε περίσταση, δεν θα γίνει καμία έκπτωση στην ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών καταδικάζει «απερίφραστα» το περιστατικό βίας στη Νομική Σχολή με την εισβολή κουκουλοφόρων
«Φαινόμενα βίας είναι απολύτως καταδικαστέα, τόσο από το δικηγορικό σώμα, όσο και από κάθε πολίτη στο πλαίσιο μίας ευνομούμενης δημοκρατικής πολιτείας»
Ο φοιτητής που τραυματίστηκε στην επίθεση κουκουλοφόρων στη Νομική
«Είχα κατέβει στο υπόγειο αλλά δεν είχα κλειδιά» λέει ο αδερφός του 43χρονου Σπύρου Σέββου που βρέθηκε νεκρός στην αποθήκη του σπιτιού του στο Κερατσίνι
Ο 43χρονος «δεν είχε κανένα δάνειο στο όνομά του» τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας - «Ακόμα ψάχνουμε τι τον οδήγησε στην αυτοκτονία»
Ο 43χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος στο υπόγειο του σπιτιού του στο Κερατσίνι 5
Νέα δεδομένα για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου - Ισχαιμικό επεισόδιο «δείχνουν» οι ιστολογικές εξετάσεις του 39χρονου
Οι ιστολογικές εξετάσεις εστιάζονται στο συμπέρασμα ισχαιμικού επεισοδίου, δηλαδή να πέθανε ο 39χρονος από κάποιο πρόβλημα στην καρδιά, λόγω εξάντλησης και υποθερμίας
Ο Βασίλης Καλογήρου και το σημείο όπου βρέθηκε η σορός του 2