Ελλάδα

Έλεγχος από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας στη Ρόδα του Συντάγματος

Έλεγχο κατά τη διάρκεια της αποσυναρμολόγησης της Ρόδας Παρατήρησης στην πλατεία Συντάγματος διενήργησε το απόγευμα της Τρίτης, 3 Ιανουαρίου 2017, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, προκειμένου να διαπιστωθεί η τήρηση των μέτρων ασφάλειας και υγείας κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο έλεγχος διενεργήθηκε με τη συνδρομή της αστυνομίας, επειδή το συνεργείο αρνήθηκε να παράσχει στοιχεία και να συνεργαστεί με τους Επιθεωρητές Εργασίας. Για τις παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας που διαπιστώθηκαν κατά τον έλεγχο, κλήθηκαν οι υπεύθυνοι σε παροχή γραπτών εξηγήσεων, στο πλαίσιο της προβλεπόμενης από το νόμο διαδικασίας επιβολής διοικητικών κυρώσεων.
Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την εργατική νομοθεσία, οι εργοδότες υποχρεούνται να διευκολύνουν το έργο των Επιθεωρητών Εργασίας κατά τον έλεγχο. Στον εργοδότη που αρνείται την παροχή στοιχείων ή πληροφοριών, επιβάλλονται διοικητικές κυρώσεις.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Σ.ΕΠ.Ε θα συνεχίσει να παρεμβαίνει, ώστε να διασφαλίσει ότι, υπό οποιαδήποτε περίσταση, δεν θα γίνει καμία έκπτωση στην ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Έλιωνε από το κλάμα, το άφηναν κάθε βράδυ έξω» λέει γειτόνισσα για το μωρό που το κλείδωσαν στο μπαλκόνι στη Θεσσαλονίκη
«Ένα βράδυ το είδα έξω στο μπαλκόνι σκεπασμένο με μια χοντρή κουβέρτα και αυτοί ήταν μέσα και κοιμόντουσαν στο πάτωμα» τονίζει στο newsit.gr η γυναίκα
Βρέφος
Η Γλυκερία και ο Αλέκος Ζαζόπουλος ανάμεσα στους Έλληνες καλλιτέχνες που έφυγαν με λεωφορεία από το Ισραήλ για την Αίγυπτο - «Στον δρόμο είδαμε πύραυλο να περνάει από πάνω μας»
Τα λεωφορεία, που αναχώρησαν από το Τελ Αβίβ και μεταφέρουν Έλληνες καλλιτέχνες που βρίσκονταν στο Ισραήλ για συναυλίες, έχουν προορισμό την Αίγυπτο
Γλυκερία
8