Ελλάδα

Ελεύθεροι γιατί είχαν…χρέη!

 

Οι ληστές μετάνιωσαν τις πράξεις τους. Και η καταδίκη τους από 7 χρόνια και δύο μήνες έγινε απλά...

 

χρηματική εγγύηση.
 
Δεν πρόκειται για είδηση από το εξωτερικό δελτίο αλλά από την Ελλάδα. Κι όμως είναι αληθινό.
 
«Μας έπνιγαν τα χρέη. Είχαν αρχίσει οι κατασχέσεις. Ήμασταν σε απόγνωση και χάναμε τα σπίτια μας». Μ’ αυτά τα λόγια δικαιολόγησαν την πράξη τους, κατά την απολογία τους, οι δύο ληστές.
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης δικαστήριο τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, ενώ αποφάσισε η έφεσή τους να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, με τον όρο της καταβολής 5.000 ευρώ από τον καθένα.
 
Ο 42χρονος ιδιοκτήτης φροντιστηρίου ξένων γλωσσών και ο 35χρονος πρατηριούχος υγρών καυσίμων κάθισαν στο εδώλιο του δικαστηρίου με τις κατηγορίες της «ληστείας κατά συναυτουργία» και της «παράνομης οπλοφορίας-οπλοκατοχής».
 
Στις 15 Ιανουαρίου μπήκαν στο υποκατάστημα της Eurobank στα Γιαννιτσά και με την απειλή πιστολιών κρότου άρπαξαν 87.540 ευρώ από τα ταμεία. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε μοτοσικλέτα, που φέρεται ότι είχαν αγοράσει γι’ αυτό το σκοπό και εξαφανίστηκαν. Αυτόπτες μάρτυρες αναγνώρισαν τα διακριτικά της μοτοσικλέτας. Οι δύο δράστες συνελήφθησαν λίγο αργότερα και παραδέχτηκαν την ενοχή τους. Ακολούθως υπέδειξαν στους αστυνομικούς το σημείο όπου είχαν κρύψει τη λεία τους.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χειροπέδες σε 40χρονο αλλοδαπό στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καταζητείτο με ευρωπαϊκό ένταλμα για διακίνηση μεταναστών
Επιπλέον, σε βάρος του 40χρονου εκκρεμούσε απόφαση, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 5 ετών και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ από τις αρχές της Αυστρίας
Περιπολικό της ελληνικής αστυνομίας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Επέστρεψε στην Ελλάδα ο 18χρονος Μάριος μετά την επιτυχημένη μεταμόσχευση καρδιάς στην Ιταλία
Η περιπέτεια του Μάριου ξεκίνησε με τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο του Ρίου, πριν την επείγουσα διακομιδή του με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας τον περασμένο Νοέμβριο στο Τορίνο
Ο 18χρονος Μάριος
Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές και καταιγίδες σε διάφορες περιοχές της χώρας – Μικρή πτώση της θερμοκρασίας
Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 12 με 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 15 με 18 και τοπικά στα νότια ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου
καιρός