Ελλάδα

Έλληνες στρατιωτικοί: Έστειλαν ειδικές δυνάμεις να τους αιχμαλωτίσουν – Ανατροπή στα σενάρια για τη σύλληψη του λοχία και του ανθυπολοχαγού

- Δεν ήταν απλό περίπολο, οι Τούρκοι έστειλαν ειδικά εκπαιδευμένη δύναμη να αιχμαλωτίσει Έλληνες - Ανατροπή στα σενάρια από την εκτίμηση του επίτιμου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Μανούσου Παραγιουδάκη - Πως οι Έλληνες στρατιωτικοί βρέθηκαν αιχμάλωτοι της Άγκυρας

Δεν “βγαίνει” το σενάριο που έχει στηθεί στην υπόθεση της αιχμαλωσίας των δυο Ελλήνων. Έχοντας περάσει από τη θέση του Σωματάρχη στην περιοχή του Έβρου ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μανούσος Παραγιουδάκης γνωρίζει καλά ότι σε καμία περίπτωση ακόμη και αν οι Έλληνες στρατιωτικοί είχαν περάσει για κάποια μέτρα τα σύνορα δεν θα μπορούσαν να πέσουν αιχμάλωτοι στα χέρια των Τούρκων από ένα περίπολο της τάξης των 2 ή και των 3 ανδρών. Η εκτίμηση του στρατηγού είναι πως η Άγκυρα είχε στήσει με ειδικές δυνάμεις ένα σκηνικό για να αιχμαλωτίσει Έλληνες.

Η εμπειρία του Μανούσου Παραγιουδάκη λέει ότι εκείνοι που αιχμαλώτισαν τον ανθυπολοχαγό και τον λοχία δεν ήταν κάποιοι απλοί στρατιώτες και σε καμία περίπτωση δεν ήταν η τουρκική περίπολος αντίστοιχη της ελληνικής.

Με άλλα λόγια ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ λέει ότι οι δυο Έλληνες έπεσαν πάνω σε ειδικά εκπαιδευμένη δύναμη η οποία είχε ειδικές εντολές και ανάλογη εκπαίδευση για να τους αιχμαλωτίσει.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στον ΣΚΑΙ ο κ. Παραγιουδάκης, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ισχύσει και το σενάριο της κατά 253 μέτρα παραβίασης των συνόρων από έναν ανθυπολοχαγό και έναν λοχία που έκαναν μια περιπολία ρουτίνας.

Έμπειροι στρατιωτικοί από την πρώτη στιγμή δεν μπορούν να διανοηθούν πως δυο στρατιωτικοί έχασαν τελείως των προσανατολισμό τους και βρέθηκαν στο τουρκικό έδαφος. Από την πρώτη στιγμή κάποιοι μιλούν για ακόμη μια επιθετική ενέργεια των Τούρκων και αυτή τη φορά ο Μανούσος Παραγιουδάκης αναφέρεται ξεκάθαρα σε επιθετική ενέργεια από ειδική μονάδα με στόχο την σύλληψη Ελλήνων ενστόλων.

 

KASTANIES

Κάποιοι με νόημα επισημαίνουν και μια λεπτομέρεια στην πρώτη ανακοίνωση του ΓΕΣ η οποία δεν έχει ανακληθεί και άρα παρά τα όσα από εκεί και ύστερα ακούστηκαν ακόμη και από τον υπουργό Άμυνας παραμένει σε ισχύ.

Η λεπτομέρεια σε αυτή την ανακοίνωση βρίσκεται στην φράση: “φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος”.

Το ΓΕΣ, καθώς δεν υπάρχει επίσημη κατάθεση από τους δυο Έλληνες, παρά μόνο όσα διέρρευσαν από την τουρκική πλευρά, κρατάει μικρό καλάθι σε ό,τι αφορά στο εάν πέρασαν τα σύνορα τα δυο στελέχη του Ε.Σ. Και κατά πολλούς αυτό το “φέρεται” που βάζει στην ανακοίνωσή του ενισχύει το σενάριο που λέει ότι ίσως έχει συμβεί κάτι άλλο.

Άλλωστε είναι σαφές ότι και οι γονείς τους έχουν λάβει εντολές να μην αναφέρονται καν στο περιστατικό…

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρυστιανού: «Δέχτηκα απειλές εγώ και η οικογένειά μου για την προανακριτική για τα Τέμπη»
«Δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου, ξέρω με ποιους τα ‘χω βάλει», τονίζει σε συνέντευξή της η Μαρία Καρυστιανού μετά από καταγγελία στο ελληνικό FBI για απειλές που δέχτηκε η ίδια και η οικογένειά της
Η Μαρία Καρυστιανού
3
Ένας 38χρονος κουρέας πνίγηκε στη Χαλκιδική – «Ήταν υγιής και γυμνασμένος, δεν ξέρουμε τι έγινε» λένε οι συγγενείς του
«Είπε στον φίλο του ότι θα έμπαινε να κολυμπήσει γιατί μετά ήθελαν να πάνε για φαγητό και δεν ήθελε να κολυμπήσει μετά με γεμάτο στομάχι» λέει ο αδερφός του άτυχου 38χρονου
Ο 38χρονος που πνίγηκε στη Χαλκιδική 1
«Πήγε να βοηθήσει έναν άνθρωπο, και την χτύπησε το φορτηγό, "έφυγε" σαν ήρωας», λέει ο σύζυγος της αστυνομικού που πέθανε στη Χαλκιδική
Η σύζυγος μου γύριζε από την υπηρεσία της στις 5 Απριλίου, δεν μπόρεσε να τραβήξει τον ξαπλωμένο και τους χτύπησε το φορτηγό και τους δύο», εξηγεί ο σύζυγος της 46χρονης που πέθανε μετά από 2μηνη νοσηλεία
Η 46χρονη αστυνομικός που παρασύρθηκε από φορτηγό τον Απρίλιο και κατέληξε στις 14 Ιουνίου 1