Ελλάδα

Εμβόλια κορονοϊού: «Οι σοβαρές επιπλοκές ήταν κάτω από το 0,002% ως τώρα»

Προβληματισμό έχει προκαλέσει ο θάνατος μιας γυναίκας 44 ετών από την Χαλάστρα της Θεσσαλονίκης. Η γυναίκα, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, πέθανε στον ύπνο της, 14 ώρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca.

«Θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι ευθύνεται το εμβόλιο, ο κ. Φιλίππου παρουσίασε όλες τις επιπλοκές που συνέβησαν στην Ελλάδα. Υπήρχε ένας θάνατος μετά από εμβόλιο της AstraZeneca. Όλα είχαν ελάχιστες επιπλοκές. Σοβαρές επιπλοκές ήταν κάτω από το 0,002%», ανέφερε ο Γιώργος Χρούσος, Καθηγητής Παιδιατρικής ΕΚΠΑ και Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News”. «Αν οφείλεται ο θάνατος της 44χρονης γυναίκας στο εμβόλιο, θα είναι ο δεύτερος θάνατος στη χώρα μας», πρόσθεσε.

Click4more: Θρίλερ με τον θάνατο 44χρονης στην Χαλάστρα 14 ώρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca

Ερωτηθείς για την επικινδυνότητα του εμβολίου, ανέφερε: «Τα περιστατικά που οδήγησαν σε θάνατο με τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson συμβαίνουν ανάμεσα σε 6-21 ημέρες από τον εμβολιασμό. Εδώ είναι πολύ σύντομα, διερωτάμαι τι επιπλοκή είναι αυτή. Σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα είναι απίθανο να έκανε την επιπλοκή της θρόμβωσης».

«Θα μπορούσε να είναι αλλεργικό. Δεν μπορούσε να αναπνεύσει η γυναίκα, διερωτώμαι μήπως είχε σοβαρή κρίση άσθματος. Όσοι έχουν αλλεργίες το λένε. Προφανώς η νέα γυναίκα δεν το ήξερε. Είναι πολλές οι αλλεργίες που έχουν εμφανιστεί χωρίς ιστορικό, εκεί είναι δύσκολο να προβλέψεις».

Ακούστε όσα είπε στο Νίκο Ευαγγελάτο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Θα υπάρξουν προβλήματα το καλοκαίρι» λένε οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας μετά το πόρισμα για το μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών
«Το πόρισμα καταδεικνύει ξεκάθαρα διοικητικό αλαλούμ, πολύωρη καθυστέρηση στη διάγνωση της αιτίας και ανυπαρξία συνεργασίας μεταξύ των διαφόρων στελεχών της ΥΠΑ»
Στιγμιότυπο από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 4 Ιανουαρίου όταν έκλεισε το FIR Αθηνών, λόγω τεχνικού προβλήματος
Μητέρα της αδικοχαμένης Κλαούντια: «Δεν θα ψηφίσω το κόμμα της Καρυστιανού, πρέπει να δώσουμε αγώνα για δικαίωση»
«Θα την χτυπήσουν από παντού, η Μαρία πρέπει να είναι μαζί με εμάς, στον σκληρό αγώνα στα δικαστήρια» λέει η Άλμα Λάτα, μητέρα της 20χρονης Κλαούντια που σκοτώθηκε στα Τέμπη
Η Άλμα Λάτα
FIR Αθηνών: «Ψηφιακός θόρυβος» προκάλεσε το black out στον ελληνικό εναέριο χώρο – Το πόρισμα της Ειδικής Επιτροπής
Σε παρωχημένη τεχνολογία που είναι εκτός υποστήριξης από τον κατασκευαστή στηρίζονται κρίσιμες τηλεπικοινωνιακές υποδομές, δεν προέκυψαν ενδείξεις κυβερνοεπίθεσης ή εξωγενούς κακόβουλης παρεμβολής.
Πύργος Ελέγχου στο Ελ.Βενιζέλος 44