Ελλάδα

Εννιά παραβάσεις από τουρκικά ελικόπτερα – Πέταξαν στο FIR Αθηνών χωρίς σχέδιο πτήσης

Εννιά παραβάσεις πραγματοποίησαν 12 τουρκικά ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη που πέταξαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης.

Και αυτές οι παραβάσεις γίνονται στο πλαίσιο των ασκήσεων Έρευνας και Διάσωσης (SAR), τις οποίες προανήγγειλε η Τουρκία στο Αιγαίο. Oι ασκήσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν αύριο Πέμπτη (23.5.24).

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ, σήμερα 22 Μαΐου 2024, 2 αεροσκάφη CN-235 και 12 ελικόπτερα των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, πραγματοποίησαν 9 παραβάσεις στο FIR Αθηνών, στην περιοχή του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Τα τουρκικά αεροσκάφη και ελικόπτερα αναγνωρίσθηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ.

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 22η ΜΑΪΟΥ 2024

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ       : –

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ     : 14 (2 CN-235, 12 Ε/Π)

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ         : 14

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ          : –

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ         : 9 (4 από τα CN-235, 5 από τα Ε/Π)

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ        : –

ΕΜΠΛΟΚΕΣ           : –

ΠΕΡΙΟΧΗ               : Βορειοανατολικό Αιγαίο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά σε διαμέρισμα στου Γκύζη: Φιάλη υγραερίου εκτοξεύτηκε 50 μέτρα – «Μας άνοιξε τρύπα στον εξωτερικό τοίχο»
Από το χτύπημα της φιάλης δημιουργήθηκε τρύπα δίπλα στο παράθυρο διαμερίσματος της απέναντι πολυκατοικίας, με τους ενοίκους του να δηλώνουν σοκαρισμένοι
Φωτιά σε διαμέρισμα στου Γκύζη: Φιάλη υγραερίου εκτοξεύτηκε 50 μέτρα – «Μας άνοιξε τρύπα στον εξωτερικό τοίχο»
Εξομολογήθηκε σε ιερέα, μετανόησε και παραδόθηκε στις αρχές για ληστεία που διέπραξε στο Αγρίνιο
Ο 55χρονος φορώντας κράνος και έχοντας καλυμμένο το πρόσωπό του εισέβαλε στις 21:00 το βράδυ σε πρατήριο υγρών καυσίμων, κοντά στο ΔΑΚ και έφυγε με τις εισπράξεις της 25ης Μαρτίου
Αστυνομία