Δευτέρα, 15 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Ένωση Πληρωμάτων Θαλαμηγών: «Πρωτοφανές να κρατούνται όλα τα μέλη πληρώματος» – Η ανακοίνωση στήριξης για την υπόθεση της Ύδρας

Ένωση Πληρωμάτων Θαλαμηγών: «Πρωτοφανές να κρατούνται όλα τα μέλη πληρώματος» – Η ανακοίνωση στήριξης για την υπόθεση της Ύδρας
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Θαλαμηγών (HYCA) εκφράζει τη συμπαράστασή της στα 13 μέλη του πληρώματος του γιοτ, που συνελήφθησαν για τη μεγάλη φωτιά στην Ύδρα, μετά από ρίψη βεγγαλικών.

Με ανακοίνωσή της για την υπόθεση της Ύδρας, η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Θαλαμηγών που από το 1981 εκπροσωπεί σε πανελλήνια εμβέλεια τους Αξιωματικούς και τα πληρώματα ναυτικών που υπηρετούν σε επαγγελματικά και ιδιωτικά θαλαμηγά σκάφη, «εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της προς τους 13 συνάδελφους μας ναυτικούς – μέλη του πληρώματος του σκάφους «Περσεφόνη», αρκετοί εκ των οποίων, περιλαμβανομένου του Πλοιάρχου και ναυτικών λοιπών ειδικοτήτων, είναι μέλη της Ένωσής μας».

Υπενθυμίζεται ότι οι 13 άνθρωποι από τη θαλαμηγό συνελήφθησαν και τους αποδόθηκαν κακουργηματικές κατηγορίες μεταξύ άλλων για εμπρησμό δασικής έκτασης σε περιοχή της Ύδρας με ενδεχόμενο δόλο. 

«Με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού προς την ελληνική Δικαιοσύνη, επισημαίνουμε ότι είναι πρωτοφανές στα ελληνικά χρονικά να συλλαμβάνονται και να κρατούνται όλα τα μέλη του πληρώματος ενός σκάφους για ένα περιστατικό, που φέρεται να έλαβε χώρα υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες και ενώ βρίσκεται υπό διερεύνηση από τις αρμόδιες Αρχές, με το Λιμενικό Σώμα να αποφαίνεται, κατόπιν αυτοψίας στο σκάφος, ότι δεν υφίσταται η παραμικρή ένδειξη εκτόξευσης βεγγαλικών από το σκάφος».

«Μετά λύπης διαπιστώνουμε ότι οι συνάδελφοί μας αντιμετωπίζονται μέχρι στιγμής από μερίδα των ΜΜΕ με προκλητική προκατάληψη, λόγω της βιοποριστικής απασχόλησης τους σε ένα σκάφος σημαντικής αξίας. Το γεγονός ότι τα μέλη του πληρώματος, εργαζόμενοι συνήθως εποχιακά, με ήθος, ευσυνειδησία και επαγγελματισμό, τηρώντας αυστηρά πρωτόκολλα ασφάλειας και αναδεικνύοντας το εγχώριο τουριστικό προϊόν, συμβάλλοντας στην προβολή της Χώρας μας και την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, δεν χορηγεί σε κανέναν το δικαίωμα να τους αντιμετωπίζει με ταξικότητα, αλλά και τοξικότητα».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στα μέλη μας και τις οικογένειές τους σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία και καλούμε την κοινή γνώμη να μην προβεί σε πρόωρες κρίσεις, αλλά να περιμένει την ολοκλήρωση της διαδικασίας ενώπιον της Δικαιοσύνης, την οποία και εμπιστευόμαστε απόλυτα».

Υπενθυμίζεται ότι οι 13 αρνούνται τις κατηγορίες, με τον καπετάνιο μάλιστα, με τον καπετάνιο να δηλώνει ότι βρισκόταν στην καμπίνα όταν έγιναν όλα.

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις