Ελλάδα

Επαναλειτουργεί η λεωφοριακή γραμμή Χ80 Πειραιάς – Ακρόπολη – Σύνταγμα EXPRESS

Επαναλειτουργεί από αύριο Τρίτη (10.05.2016) η λεωφορειακή γραμμή Χ80 «Πειραιάς-Ακρόπολη-Σύνταγμα EXPRESS» συνδέοντας τον τερματικό σταθμό κρουαζιερόπλοιων του ΟΛΠ στον Πειραιά (Ακτή Ξαβερίου και Ακτή Μιαούλη) με την Ακρόπολη, και το κέντρο του Πειραιά με την Αθήνα.

Η γραμμή Χ80 καλύπτει, κυκλικά, σε 60-70 λεπτά, απόσταση 25 χιλιομέτρων, δηλαδή σε μισή ώρα ο επιβάτης μπορεί να φτάσει στο κέντρο της Αθήνας από το λιμάνι του Πειραιά και αντίστροφα. Αποτελείται συνολικά από 15 στάσεις και αναδεικνύει σημεία του Πειραιά και της Αθήνας με ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον όπως το Μουσείο Ακρόπολης, το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, το Πλανητάριο, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Ενδεικτικά, στάσεις υπάρχουν στις δύο εξόδους του τερματικού σταθμού κρουαζιέρας στον ΟΛΠ, στο κέντρο του Πειραιά, στο σταθμό μετρό «Νέο Φάληρο» (Στάδιο Καραϊσκάκη), στο σταθμό μετρό «Συγγρού-Φιξ», στην Ακρόπολη και στο Σύνταγμα, με ξεχωριστά σημεία επιβίβασης – αποβίβασης επιβατών.

Από τις ενδιάμεσες στάσεις της νέας λεωφορειακής γραμμής, παρέχεται η δυνατότητα μετεπιβίβασης:
α. σε βασικούς σταθμούς Μετρό («Συγγρού-Φιξ», «Νέο Φάληρο» και «Σύνταγμα»)
β. στις λεωφορειακές γραμμές Χ96 (από τον Πειραιά) και Χ95 (από Σύνταγμα) προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».

Τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση και ανά 30-40 λεπτά, από τις 7:00 (με αναχώρηση από την αφετηρία, επί της ακτής Ξαβερίου).

Στην λεωφορειακή γραμμή Χ80 ισχύουν:
-το ημερήσιο εισιτήριο απεριόριστων διαδρομών αξίας 4,5 ευρώ, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον επιβάτη να μετακινηθεί μέσα στην ίδια ημέρα και σε όλο το υπόλοιπο δίκτυο των Συγκοινωνιών Αθηνών και
-το τουριστικό εισιτήριο αξίας 22 ευρώ με το οποίο ο επιβάτης μετακινείται απεριόριστα για τρεις (3) ημέρες σε όλο το δίκτυο συμπεριλαμβανομένης της μετακίνησής του από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».

Μέσω της γραμμής Χ80, σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, το επιβατικό κοινό θα έχει τη δυνατότητα να μετακινηθεί γρήγορα σε Αθήνα και Πειραιά, ενώ οι τουρίστες θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να επισκεφθούν και να γνωρίσουν ορισμένα από τα πιο ιστορικά σημεία της πόλης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Έντονες καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις – Άνεμοι έως 8 μποφόρ και θερμοκρασία στους 19 βαθμούς
Στη δυτική και νότια Πελοπόννησο, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές, που πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις
Βροχή
ΕΛΑΣ: Το βίντεο κατά του εκφοβισμού και το Fiat 500 που «κάνει» bullying σε άλλα περιπολικά – «Είναι βία»
Στο βίντεο φαίνεται ένας αστυνομικός να κρατά με λουρί ένα μικρό περιπολικό, μάρκας Fiat 500, το οποίο είναι επιθετικό και κινείται απειλητικά σε βάρος δύο μεγαλύτερων οχημάτων τύπου τζιπ της ΕΛΑΣ
ΕΛΑΣ
Εξαφάνιση 28χρονου από την Θεσσαλονίκη – Η ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού
Ο Χρήστος Τσακίρης έχει ύψος 1.63 μ., 80 κιλά, έχει μαύρα μαλλιά και καστανά μάτια, την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε πορτοκαλί φούτερ μπλούζα, μπλε αθλητική φόρμα ΝΙΚΕ και μαύρα αθλητικά παπούτσια
Εξαφάνιση
Ένοχοι γονείς για κακοποίηση και βασανιστήρια σε βάρος των παιδιών τους στον Βόλο - Τα χτυπούσαν με μαστίγιο και τους έφτυναν το φαγητό
Η 31χρονη μητέρα καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή, ενώ ο 36χρονος πατέρας σε συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή
iStock 6