Ελλάδα

“Έπιασαν πάτο” τα ενοίκα των καλύτερων γραφείων της Αθήνας

Οι τιμές των ενοικίων των πιο ελκυστιών γραφείων της Αθήνας είναι οι χαμηλότερες των τελευταίων 17 ετών. Παρόμοια η κατάσταση και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συγκεκριμένα, τα ενοίκια των καλύτερων γραφείων στην Αθήνα και τη Λισσαβόνα μειώθηκαν φέτος στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 17 ετών, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας συμβούλων ακίνητης περιουσίας CBRE.

Τα ενοίκια για τα πλέον “ελκυστικά” γραφεία της Αθήνας μειώθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2012 σε 288 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο τον χρόνο – μία μείωση κατά 14% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011 και το χαμηλότερο επίπεδο τα τελευταία 17 χρόνια που η CBRE καταγράφει τα σχετικά στοιχεία.

Τα αντίστοιχα ενοίκια στη Λισαβόνα διαμορφώθηκαν στα 222 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και είναι τα χαμηλότερα από το δεύτερο τρίμηνο του 1995.

Στη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη, τα ενοίκια υποχώρησαν σε χαμηλό 12 και 7 ετών, αντίστοιχα, ενώ στο Δουβλίνο ήταν τα χαμηλότερα εδώ και 13 χρόνια και στη Ρώμη και το Μιλάνο στην τελευταία 4ετία.

Η πιο ακριβή αγορά γραφείων της Ευρώπης είναι το West End στο Λονδίνο, όπου τα ενοίκια αντιστοιχούσαν σε 1.195 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πως να “κουρέψετε” το ενοίκιο σας εως και 30%

Η κρίση ρίχνει τα ενοίκια των καταστημάτων

Με διαδικασίες εξπρές οι εξώσεις των ενοικιαστών

 

“Με χρήματα του Δημοσίου πληρωνόταν το ενοίκιο πρώην υπουργού”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Παλαιό Φάληρο: Άγνωστος επιτέθηκε σε γυναίκα στην είσοδο του σπιτιού της – Προσπάθησε να της αρπάξει την τσάντα
Από τις κραυγές, κάποιοι ένοικοι της πολυκατοικίας έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει, και ένας από αυτούς προσπάθησε να τον καταδιώξει, δίχως όμως να τον προλάβει
Παλαιό Φάληρο