Ελλάδα

“Επικίνδυνο” ελαιόλαδο ανακαλεί ο ΕΦΕΤ

Τη διακίνηση παρθένου ελαιόλαδου, στο οποίο βρέθηκε η απορρόφηση στο υπεριώδες φάσμα να υπερβαίνει το επιτρεπτό όριο, διαπίστωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και, συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με την Α΄ Χημική Υπηρεσία Αθηνών του Γενικού Χημείου του Κράτους.

Με βάση το παραπάνω αποτέλεσμα, το ελαιόλαδο εμπίπτει στην κατηγορία «ΛΑΜΠΑΝΤΕ» και καθίσταται μη βρώσιμο, ως έχει.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για το προϊόν «Παρθένο Ελαιόλαδο» ΠΑΡΓΑ σε μεταλλική συσκευασία των 5L, με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 20 Αυγούστου 2015. Το προϊόν παρασκευάζεται και συσκευάζεται από την εταιρεία: «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΩΤΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.», Αγιά Πρεβέζης, Πρέβεζα.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω προϊόν και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Άλκης Καμπανός: Συγκίνηση στο σημείο όπου έπεσε νεκρός πριν από 4 χρόνια – Η σπαρακτική ανάρτηση της μητέρας του
Ενός λεπτού σιγή, λουλούδια και κεριά στην τελετή μνήμης για τα 4 χρόνια από τον θάνατό του στην οδό που δέχθηκε το θανατηφόρο χτύπημα από οπαδούς του ΠΑΟΚ
Τοιχογραφία για τον Άλκη Καμπανό
Διακόπηκαν προσωρινά οι έρευνες στο εργοστάσιο της «Βιολάντα», φόβοι για νέα έκρηξη λόγω της μεγάλης διαρροής προπανίου
Παρά την προσωρινή διακοπή των ερευνών, συνεχίζονται οι διαδικασίες ελέγχου των τεχνικών στοιχείων και των εγγράφων από τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να διαπιστωθούν παρατυπίες και αστοχίες
Έκρηξη στο εργοστάσιο «Βιολάντα» 14