Ελλάδα

Επίθεση με πυροβολισμούς σε Λιόσια και Ασπρόπυργο: 13 οι κατηγορούμενοι, βρέθηκαν σφαίρες στην κατοχή τους

Δεκατρία άτομα κατηγορούνται για τις επιθέσεις με πυροβολισμούς που σημειώθηκαν την περασμένη Δευτέρα (13.06.2022) σε σπίτια στα Άνω Λιόσια και τον Ασπρόπυργο. Οι κατηγορούμενοι, όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., ανήκουν σε δύο διαφορετικές ομάδες και είχαν προσωπικές διαφορές. 

Για τα περιστατικά με τους πυροβολισμούς σε Άνω Λιόσια και Ασπρόπυργο, όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος και των 13 ατόμων για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία, εκβίασης και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, συνελήφθησαν, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με την Ο.Π.Κ.Ε, 3 από τους κατηγορούμενους, ένας 18χρονος και δύο γυναίκες 19 και 29 ετών.

Οι κατηγορούμενοι, που ανήκουν σε δύο διαφορετικές ομάδες, εμπλέκονται, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, σε επιθέσεις με πυροβολισμούς σε σπίτια, λόγω προσωπικών διαφορών, οι οποίες έγιναν, τη Δευτέρα, 13 Ιουνίου, στις περιοχές των Άνω Λιοσίων και του Ασπρόπυργου.

Σημειώνεται, ότι από τις αστυνομικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Εννέα πυροδοτημένα φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, 10 κάλυκες των 9 mm, βολίδα πυροβόλου όπλου, 35 φυσίγγια των 9 mm, πλήθος φυσιγγίων κυνηγετικού όπλου και 2 Ι.Χ αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για την τραγωδία με τους 15 νεκρούς στη Χίο - «Άνθρωποι ήταν χτυπημένοι, είχαμε παιδιά με κατάγματα και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις»
«Από το 2015 και πριν είχαμε πολλά ναυάγια και είχαμε να αντιμετωπίσουμε πνιγμούς, αυτήν τη φορά δεν είχε καμία σχέση αυτό που αντιμετωπίσαμε τότε» λέει αντιπρόεδρος σωματείου εργαζομένων Μαρία Σαραντινίδου
Σκάφος του Λιμενικού στο λιμάνι της Χίου
Καρυστιανού για την τραγωδία στη Χίο: «Η λέξη εισβολή μετατράπηκε σε εισβολείς, οτιδήποτε λέω δολίως παρερμηνεύεται»
«Ας αναλογιστούμε ποιες συντεχνίες και "ελίτ" αδιαφορούν υποκριτικά για τον άνθρωπο και την ασφάλειά του και μετατρέπουν την Ελλάδα σε επί πληρωμή "αποθήκη ψυχών"» γράφει η Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού
«Δεν δώσαμε άδεια για πάρτι» λέει η Πρυτανεία – 313 προσαγωγές μετά τα σοβαρά επεισόδια έξω από το ΑΠΘ
Μέχρι τις 8:30 το πρωί, κλούβες των ΜΑΤ μετέφεραν τους προσαχθέντες στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ταυτοποίησης
Σοβαρά επεισόδια έξω από το ΑΠΘ
27
Βιολάντα: Το ψυχικό αποτύπωμα που άφησε η τραγωδία και η δύσκολη πορεία της επόμενης μέρας
«Αυτό που πονά περισσότερο είναι η αίσθηση ότι ο κόσμος συνεχίζει ενώ η δική τους ζωή έχει παγώσει. Εκεί εμφανίζεται η μοναξιά του πένθους» εξηγεί η ψυχολόγος Γεωργία Γκοβίνα
Έκρηξη στο εργοστάσιο Βιολάντα