Ελλάδα

Επίθεση σε φωτορεπόρτερ στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στο Σύνταγμα

Την καταδίκη της εκφράζει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, για την επίθεση που δέχτηκε φωτορεπόρτερ της "Εφημερίδας των Συντακτών" στο συλλαλητήριο του Σαββάτου (16.06.2018) έξω από την Βουλή ενάντια στην συμφωνία για το Σκοπιανό.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ενώ ο συνάδελφος κάλυπτε φωτογραφικά το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, δέχθηκε βίαιη επίθεση από ομάδα νεοναζιστών.

“Αποτέλεσμα της επίθεσης των θρασύδειλων «αγνώστων» κρανοφόρων, ήταν ο ξυλοδαρμός του συναδέλφου και η απροκάλυπτη ληστεία του φωτογραφικού του εξοπλισμού” αναφέρει.

Επίσης καταγγέλλει πως “αν και παρόμοια κρούσματα απρόκλητης και ακραίας βιαιότητας έχουν συμβεί και στο παρελθόν, το τελευταίο συμβάν έγινε μπροστά στα μάτια των αστυνομικών δυνάμεων, που βρίσκονταν στην Λεωφόρο Αμαλίας, χωρίς ωστόσο να επέμβουν, γεγονός το οποίο γεννά εύλογα ερωτήματα. Ευτυχώς ο συνάδελφος σώθηκε από τους άνανδρους τραμπούκους με την παρέμβαση άλλων διαδηλωτών που βρίσκονταν στο σημείο του περιστατικού και παρενέβησαν έγκαιρα.

Καλούμε συνεπώς τις αστυνομικές αρχές να διερευνήσουν το περιστατικό, αξιοποιώντας κάθε στοιχείο που θα μπορούσε να βοηθήσει στην ταυτοποίηση των δραστών και δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι παρόμοια φαινόμενα βίας ούτε θα μας τρομοκρατήσουν, ούτε θα μας πτοήσουν. Ήδη, με την συνδρομή της ΕΣΗΕΑ, ο συνάδελφος υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων“.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ολομέτωπη επίθεση του προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων σε δικηγόρους και διαδίκους για τα Τέμπη
Παρομοιάζει τις συμπεριφορές τους με αυτές των μελών της Χρυσής Αυγής, που όπως λέει, επιθυμούν τη διάλυση και την υπονόμευση της δικαιοσύνης και δεν έχουν κανένα πραγματικό ενδιαφέρον για την υπόθεση της σιδηροδρομικής τραγωδίας
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ 41
Βίντεο ντοκουμέντο από το σημείο του δυστυχήματος όπου σκοτώθηκαν δύο άντρες από ηλεκτροπληξία στο Άστρος
«Έγινε ένα ατύχημα, ένα φορτηγό αυτοκίνητο με γερανό φόρτωνε παλιά λάστιχα από το βενζινάδικο για ανακύκλωση και δυστυχώς το “παπαγαλάκι” βρήκε στα καλώδια», είπε ένας κάτοικος της περιοχής
Άστρος
7