Ελλάδα

Επίθεση χάκερ στα ΕΛΤΑ – Χωρίς πληροφοριακά συστήματα όλα τα καταστήματα

Επίθεση από χάκερς δέχτηκαν τα ΕΛΤΑ, με αποτέλεσμα να υπάρχει προσωρινή αναστολή λειτουργίας του εμπορικού πληροφοριακού συστήματος όλων των ταχυδρομικών καταστημάτων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, τα ΕΛΤΑ «αντιμετώπισαν χθες το βράδυ κυβερνοεπίθεση στα πληροφοριακά τους συστήματα μέσω κακόβουλου λογισμικού. Η άμεση αντίδραση και οι ενέργειες των αρμοδίων υπηρεσιακών λειτουργιών περιόρισαν και απέτρεψαν επέκταση της επίθεσης. Ενημερώσαμε άμεσα και συνεργαζόμαστε στενά με όλες τις συναρμόδιες κρατικές αρχές καθώς και με ΙΤ εταιρείες ειδικών στην κυβερνοασφάλεια.

Για λόγους πρόληψης και ασφαλείας και μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι επιβεβλημένες ενέργειες αποφασίστηκε η απομόνωση ολόκληρου του Data Center της εταιρείας. Ως εκ τούτου ανακοινώνουμε την προσωρινή αναστολή λειτουργίας του εμπορικού πληροφοριακού συστήματος όλων των ταχυδρομικών καταστημάτων και θα υπάρξει, αργότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας, νέα ενημέρωση προς το κοινό και τους πελάτες μας».

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, καταλήγει η ανακοίνωση, ζητούν συγνώμη για την προσωρινή ταλαιπωρία, που οφείλεται σε ενέργειες κοινών κακοποιών στοιχείων του κυβερνοχώρου και διαβεβαιώνουν ότι καταβάλλονται όλες οι δυνατές προσπάθειες για τη συντομότερη δυνατή επιστροφή στην κανονικότητα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τρία χρόνια από τα Τέμπη: Συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα – Ο «χάρτης» των κινητοποιήσεων, πώς θα κινηθούν Μετρό, λεωφορεία και τραμ
Πάνω από 90 συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί για σήμερα σε Ελλάδα και εξωτερικό - Ποιοι απεργούν - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Σύνταγμα
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
13
Κώστας Γρεβενίτης: Ανοίγουν τα στόματα στη μυστηριώδη εξαφάνιση του επιχειρηματία στη Λακωνία – «Ήταν λίγο ιδιόρρυθμος»
«Πέρασαν από το μυαλό μας όλα, ότι κάποιος μπορεί να τον έχει απαγάγει, ότι είχε οικονομικές διαφορές με κάποιους ή ότι μπορεί να εξαφανίστηκε μόνος του»
Ο επιχειρηματίας Κώστας Γρεβενίτης που εξαφανίστηκε στη Λακωνία
Τέμπη: 90 συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς
Στην Αθήνα, η κεντρική συγκέντρωση έχει οριστεί για τις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος, ενώ μία ώρα νωρίτερα θα πραγματοποιηθούν προσυγκεντρώσεις σε Ομόνοια και Προπύλαια
Φαναράκια γύρω από τα ονόματα των νεκρών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών 28