Ελλάδα

Επιχείρηση «Ασπίδα»: Η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» στο Τζιμπουτί για ανεφοδιασμό – Συνεχίζει τις αποστολές

Μέχρι την Κυριακή (10.03.2024) θα παραμείνει στο λιμάνι του Τζιμπουτί για ανεφοδιασμό η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, που συμμετέχει στην επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ (EUNAVFOR ASPIDES).

Στη συνέχεια, η Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού θα συνεχίσει τις αποστολές συνοδείας και προστασίας στην περιοχή των επιχειρήσεων, σύμφωνα με πηγές πληροφόρησης.

Σημειώνεται ότι η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» απέπλευσε από το Ναύσταθμο της Σαλαμίνας στις 26 Φεβρουαρίου 2024, μετά την έγκριση του ΚΥΣΕΑ και στις 3 Μαρτίου 2024  αναπτύχθηκε στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας και εντάχθηκε στην Επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» (EUNAVFOR ASPIDES), η οποία έχει εντολή να προστατεύει τη ναυτιλία από επιθέσεις στη θάλασσα ή στον αέρα.

Υπενθυμίζεται ότι η αποστολή της ΕΕ στη Ερυθρά Θάλασσα, με την ονομασία «Ασπίδες», ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα και έχει ως στόχο την προστασία των εμπορικών πλοίων από τις επιθέσεις των Χούθι, φιλικών προς το Ιράν, που με τον τρόπο αυτό ισχυρίζονται ότι στηρίζουν τους Παλαιστίνιους στη σύγκρουση με το Ισραήλ.

Όπως έχουμε αναφέρει πρόσφατα στο OnAlert.gr, ο σχεδιασμός προβλέπει όλα τα πλοία της Ευρωπαϊκής αρμάδας «ΑΣΠΙΔΕΣ» να κινούνται μαζί σε κοντινές αποστάσεις ώστε να αλληλοκαλύπτονται με τα οπλικά τους συστήματα και τους ηλεκτρονικούς τους αισθητήρες και ραντάρ.

Θα συνοδεύουν τα εμπορικά πλοία πάνω σε συγκεκριμένα δρομολόγια, με στόχο να σταματήσουν τους βαλλιστικούς πυραύλους αλλά και τα μη επανδρωμένα drones των Χούθι. Η ευρωπαϊκή επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» θα βρίσκεται από την πρώτη στιγμή σε στενή συνεργασία με την επιχείρηση «Prosperity Guardian», το γενικό πρόσταγμα της οποίας έχουν οι ΗΠΑ και η Μεγάλη Βρετανία.

Πηγή: onalert.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στέφανος Ληναίος: Τελευταίο αντίο στον σπουδαίο ηθοποιό στο αποτεφρωτήριο Ριτσώνας, με τραγούδια Θεοδωράκη, Χατζηδάκι και Λοΐζου
Πριν από 4 μέρες «έφυγε» από τη ζωή ο καταξιωμένος Έλληνας καλλιτέχνης και σήμερα συγγενείς και φίλοι τον αποχαιρέτησαν στο αποτεφρωτήριο Ριτσώνας
Στέφανος Ληναίος
Ξεσπά ο παππούς της 3χρονης που πέθανε σε τροχαίο στην Καβάλα - «Εξαπατούν τον κόσμο και εμάς, την ώρα που η κόρη μου χαροπαλεύει»
Η 27χρονη κόρη του, τραυματίστηκε πολύ σοβαρά σε τροχαίο το Μεγάλο Σάββατο, με το 3χρονο κοριτσάκι της που είχε αγκαλιά να χάνει το τη ζωή του
Η 27χρονη μητέρα και η 3χρονη που έχασε τη ζωή της στο τροχαίο
Αμπελόκηποι: Αναβιώνει η γυναικοκτονία με τον 39χρονο που έκλεισε τη σορό της συζύγου του στο πατάρι και έπαιζε «θέατρο» – «Ήμουν εν βρασμώ»
«Θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη απο τα παιδιά μου που τους στέρησα τη μάνα τους και ένα μεγάλο συγγνώμη από την οικογένειά της» είπε ο κατηγορούμενος
Γυναικοκτονία στους Αμπελόκηπους τον Δεκέμβριο του 2024