Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Ερέτρια: Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες για τον φρικτό θάνατο των τεχνικών

Ερέτρια: Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες για τον φρικτό θάνατο των τεχνικών

Ελεύθεροι αφέθηκαν και οι τρεις συλληφθέντες που οδηγήθηκαν το πρωί της Παρασκευής (2/4) στον εισαγγελέα της Χαλκίδας για το δυστύχημα στο Γυμνό της Ερέτριας, όπου έχασαν την ζωή τους τρεις εργαζόμενοι από ηλεκτροπληξία. Ωστόσο, η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να προσδιοριστούν με σαφήνεια οι πιθανές ευθύνες των τριών κατηγορουμένων.

Να σημειωθεί ότι για τον εργοδηγό και τον μηχανικό του έργου όπως επίσης και για την επιβλέπουσα ασκήθηκαν διώξεις για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, βαριές σωματικές βλάβες και για παραβάσεις που έχουν σχέση με την ασφάλεια των εργασιών.

Υπενθυμίζεται ότι η τραγωδία σημειώθηκε χθες το μεσημέρι όταν 4 μέλη συνεργείου εργολάβου που συνεργάζεται με τη ΔΕΔΔΗΕ κάτω από συνθήκες που δεν έχουν φωτιστεί πλήρως χτυπήθηκαν από ηλεκτρικό ρεύμα υψηλής τάσης κατά τη διάρκεια εργασιών υπογειοποίησης του δικτύου. Τα 3 άτομα σκοτώθηκαν επί τόπου και ο 4ος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Νεκροί είναι ένας 45χρονος εναερίτης πατέρας τριών παιδιών, ένας 43χρονος και ένας 55χρονος επίσης πατέρας τριών παιδιών. Σημειώνεται ότι ο τέταρτος εργαζόμενος, που είναι τεχνικός 32 ετών, τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας και σύμφωνα με τους γιατρούς έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Για το θέμα αυτό μίλησε στο ΜEGA ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλεκτρολόγων Ελλάδας, Αλέκος Φλέγγας. Όπως σημείωσε τον τελευταίο χρόνο έχουν γίνει 12 θανατηφόρα ατυχήματα ηλεκτρολόγων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, κατά τις εργασίες δεν είχε γίνει διακοπή ρεύματος και, όπως είπε, υπάρχει ευθύνη γι’ αυτό. «Θα αποκαλυφθεί αν κάποιοι από τους τεχνικούς είχαν τις σχετικές άδειες και πόσο έμπειροι ήταν», σχολίασε. 

Ο κ. Φλέγγας υποστήριξε ότι ευθύνες έχει ο εργοδηγός, ενώ τόνισε πως τα αίτια θα διερευνηθούν. Μάλιστα αποκάλυψε πως πολλές φορές ο ΔΕΔΔΗΕ δεν προσλαμβάνει ειδικευμένους, αντιθέτως η εκπαίδευση γίνεται πάνω στις κολώνες.

Μιλώντας στο MEGA, αυτόπτης μάρτυρας της τραγωδίας και κάτοικος της περιοχής περιέγραψε τα όσα είδε. Σύμφωνα με τον Γεώργιο Λάμπρου, ο οποίος βρισκόταν λίγα μέτρα από το θανατηφόρο συμβάν, ο ένας εκ των τεχνικών κρεμόταν φλεγόμενος «σαν λαμπάδα» από την κολώνα, ενώ οι υπόλοιποι ήταν σκοτωμένοι στο δρόμο.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής

«Γύρω στις 2 παρά με πήρε τηλέφωνο μια φίλη μου που μένει πάνω στην πλατεία όπου έγινε και το δυστύχημα και ούρλιαζε. Πρώτα είχαμε δει το ρεύμα να ανοιγοκλείνει  στα σπίτι μας σε δύο σύντομες διακοπές. Πήγαμε όλοι στην πλατεία του χωριού. Οι δύο νεκροί ήταν πεσμένοι στο έδαφος και έβγαζαν καπνούς. Μόλις μου παν για τον τρίτο σήκωσα το βλέμμα στα σύρματα και είδα έναν μαύρο, κατάμαυρο όγκο με μπουφάν. Ήταν φοβερό. Υπήρχε και τραυματίας και αυτόν τον έσωσε ο αγροτικός γιατρός που έσπευσε στο σημείο», λέει στο newsit.gr η Ιωάννα Κοτρογιάννη γυναίκα του προέδρου της κοινότητας Γυμνού.

Δείτε βίντεο:

Άλλος κάτοικος της περιοχής μιλώντας στο newsit.gr είπε: «Γίνονται εργασίες περίπου 2 μήνες. Κάνουν ανάπλαση στο κέντρο του χωριού. Πλακόστρωτα και γίνεται υπογειοποίηση του ηλεκτρικού ρεύματος. Πήγα στην πλατεία του χωριού και είδα τους δύο να είναι πεσμένοι στο έδαφος και ο τρίτος να κρέμεται νεκρός στα καλώδια της κολώνας. Ο τέταρτος από τους εργάτες μεταφέρθηκε με σοβαρά εγκαύματα στο νοσοκομείο». 

Η ανακοίνωση του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ

«Η Διοίκηση και οι άνθρωποι του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ και της εταιρείας ΑΚΤΩΡ εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για το τραγικό δυστύχημα στο Γυμνό Ερέτριας, που είχε ως αποτέλεσμα το χαμό τριών συναδέλφων μας, και τον τραυματισμό ενός ακόμα. Από την πρώτη στιγμή εκπρόσωποι της εταιρείας έσπευσαν στην περιοχή προκειμένου να ενημερωθούν για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος, και βρίσκονται σε απόλυτη συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές.

Η εταιρεία εκφράζει τη δέσμευσή της να σταθεί δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων και του τραυματία συναδέλφου μας, στον οποίο ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις