Ελλάδα

Έρευνα για ατασθαλίες ύψους 26,1 εκατ. στην παλιά ΕΡΤ

Οι... αμαρτίες της παλιάς ΕΡΤ συνεχίζει να απασχολεί. Στην εισαγγελία Πρωτοδικών διαβιβάζεται η δικογραφία, προκειμένου να ερευνηθούν πιθανές ποινικές ευθύνες για ατασθαλίες ύψους 26,1 εκατομμύρια ευρώ της παλαιάς διαχειρίστριας ή άλλων τρίτων προσώπων.

Με απόφαση ασφαλιστικών μέτρων (αρίθμ. 6457/2015) του Πρωτοδικείου Αθηνών αντικαταστάθηκε η προσωρινή διαχειρίστρια της παλαιάς ΕΡΤ Αφροδίτη Γουγά και στη θέση της τοποθετήθηκε νέος διαχειριστής ο παλαιός διευθυντής της κρατικής τηλεόραση Χαράλαμπος Παναγιωτόπουλος, ενώ διατάχθηκε να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η δικογραφία, προκειμένου να ερευνηθούν πιθανές ποινικές ευθύνες για ατασθαλίες ύψους 26,1 εκατομμύρια ευρώ της παλαιάς διαχειρίστριας ή άλλων τρίτων προσώπων.

Αναλυτικότερα, το Πρωτοδικείο διέταξε να παραδώσει τη διαχείριση της ΕΡΤ η κυρία Γουγά στον τελευταίο διευθυντή εσωτερικού ελέγχου της ΕΡΤ κ. Παναγιώτοπουλο, που θα είναι ο νέος διαχειριστής.

Ακόμη, διατάχθηκε να διαβιβαστεί η δικογραφία στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, προκειμένου να ερευνηθεί η τυχόν ποινική ευθύνη της ειδικής διαχειρίστριας κυρίας Γουγά ή άλλων αρμοδίων προσώπων για παράβαση καθήκοντος ή για άλλες πράξεις και παραλείψεις σχετικά με την καταβολή αμοιβών που δαπανήθηκαν σε βάρος της περιουσίας της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, πιθανολογείται ότι από τον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών της ΕΡΤ επί θητείας της κυρίας Γουγά προκλήθηκαν σοβαροί κίνδυνοι στην διαχείριση των οικονομικών πόρων της δημόσιας τηλεόρασης, που ανέρχονται περίπου στα 26.100.000 ευρώ.

Στο Πρωτοδικείο είχε προσφύγει η προσωρινή διοίκηση της ΕΡΤ που έχει διοριστεί από το Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου και εκπροσωπείται από τον Ιωάννη Καρακώστα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Στίβεν» το όνομα του Κινέζου πράκτορα που στρατολόγησε τον 54χρονο κατάσκοπο σμήναρχο – Έδιναν «ραντεβού» σε εστιατόριο του Πειραιά
Ο σμήναρχος μάλιστα, φέρεται να είπε στις αρχές ότι πήγαινε μεταμφιεσμένος στα ΑΤΜ προκειμένου να κάνει αναλήψεις χρημάτων, τα οποία του έστελνε ο Κινέζος πράκτορας
Ο Σμήναρχος που κατηγορείται για κατασκοπεία
Ο κατάσκοπος σμήναρχος ισχυρίζεται πως διέρρεε πληροφορίες σε πολυεθνική και όχι σε κρατικές αρχές – Η κινεζική τακτική του reverse engineering
Η έρευνα δεν περιορίζεται στη χρονική περίοδο όπου ο Σμήναρχος υπηρετούσε ως Διοικητής στη Μονάδα Επικοινωνιών στο Καβούρι, αλλά επεκτείνεται και στην θητεία του ως Τμηματάρχης σε επιτελική θέση
Ο Σμήναρχος που κατηγορείται για κατασκοπεία 8