Ελλάδα

Έρευνα για ατασθαλίες ύψους 26,1 εκατ. στην παλιά ΕΡΤ

Οι... αμαρτίες της παλιάς ΕΡΤ συνεχίζει να απασχολεί. Στην εισαγγελία Πρωτοδικών διαβιβάζεται η δικογραφία, προκειμένου να ερευνηθούν πιθανές ποινικές ευθύνες για ατασθαλίες ύψους 26,1 εκατομμύρια ευρώ της παλαιάς διαχειρίστριας ή άλλων τρίτων προσώπων.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με απόφαση ασφαλιστικών μέτρων (αρίθμ. 6457/2015) του Πρωτοδικείου Αθηνών αντικαταστάθηκε η προσωρινή διαχειρίστρια της παλαιάς ΕΡΤ Αφροδίτη Γουγά και στη θέση της τοποθετήθηκε νέος διαχειριστής ο παλαιός διευθυντής της κρατικής τηλεόραση Χαράλαμπος Παναγιωτόπουλος, ενώ διατάχθηκε να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η δικογραφία, προκειμένου να ερευνηθούν πιθανές ποινικές ευθύνες για ατασθαλίες ύψους 26,1 εκατομμύρια ευρώ της παλαιάς διαχειρίστριας ή άλλων τρίτων προσώπων.

Αναλυτικότερα, το Πρωτοδικείο διέταξε να παραδώσει τη διαχείριση της ΕΡΤ η κυρία Γουγά στον τελευταίο διευθυντή εσωτερικού ελέγχου της ΕΡΤ κ. Παναγιώτοπουλο, που θα είναι ο νέος διαχειριστής.

Ακόμη, διατάχθηκε να διαβιβαστεί η δικογραφία στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, προκειμένου να ερευνηθεί η τυχόν ποινική ευθύνη της ειδικής διαχειρίστριας κυρίας Γουγά ή άλλων αρμοδίων προσώπων για παράβαση καθήκοντος ή για άλλες πράξεις και παραλείψεις σχετικά με την καταβολή αμοιβών που δαπανήθηκαν σε βάρος της περιουσίας της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, πιθανολογείται ότι από τον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών της ΕΡΤ επί θητείας της κυρίας Γουγά προκλήθηκαν σοβαροί κίνδυνοι στην διαχείριση των οικονομικών πόρων της δημόσιας τηλεόρασης, που ανέρχονται περίπου στα 26.100.000 ευρώ.

Στο Πρωτοδικείο είχε προσφύγει η προσωρινή διοίκηση της ΕΡΤ που έχει διοριστεί από το Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου και εκπροσωπείται από τον Ιωάννη Καρακώστα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στο ΚΑΤ μεταφέρεται η δεύτερη 17χρονη μετά την πτώση της από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας στην Ηλιούπολη
Το κορίτσι μεταφέρεται στο νοσοκομείο ΚΑΤ με τη συνοδεία αστυνομία, ενώ συγκεντρωμένο στο Ασκληπιείο είναι η μητέρα και οι συγγενείς του κοριτσιού που παλεύει να κρατηθεί στη ζωή
Από αυτήν την πολυκατοικία έπεσαν οι δύο 17χρονες
Καρέ καρέ οι δραματικές στιγμές μετά την πτώση των δύο κοριτσιών από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας στην Ηλιούπολη
Στις εικόνες που εξασφάλισε το newsit.gr κάτοικοι τη πολυκατοικίας μετά τον δυνατό χτύπο που άκουσαν από την πτώση των δύο κοριτσιών κατέβηκαν στο πάρκινγκ, ενώ μέσα χρόνο ρεκόρ έφτασαν δύο ασθενοφόρα
Ηλιούπολη: Καρέ καρέ οι δραματικές στιγμές μετά την πτώση των δύο κοριτσιών από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας