Ελλάδα

Έρευνα Manpower: Στην Ελλάδα, δε γίνονται προσλήψεις

Αρνητικός παραμένει ο δείκτης των προσλήψεων στην Ελλάδα για τρίτη συνεχή χρονιά, σύμφωνα με έρευνα της Manpower για τις προοπτικές απασχόλησης στη χώρα μας.

Από την άλλη πλευρά, αισιόδοξο μήνυμα αποτελεί η διαπίστωση ότι οι προοπτικές απασχόλησης για το α’ τρίμηνο του 2013, ενισχύονται σε πέντε από τους εννέα κλάδους οικονομικής δραστηριότητας, τόσο σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, όσο και με το Α’ τρίμηνο του 2012.

Σύμφωνα με την έρευνα που αφορά το α’ τρίμηνο του 2013, σε δείγμα 759 εργοδοτών, οι πλέον δυσοίωνες προβλέψεις αφορούν στη Βόρεια Ελλάδα. Στη συγκεκριμένη περιοχή, οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης εμφανίζονται μειωμένες κατά 18% αλλά και οι προθέσεις προσλήψεων εμφανίζονται αρνητικές για το επόμενο διάστημα.

Αντίστοιχα οι προοπτικές προσλήψεων μειώνονται κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 3 μονάδες σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Ελαφρά διαφοροποιημένη είναι η εικόνα στην περιφέρεια Αττικής. Οι συνολικές προοπτικές των προσλήψεων εμφανίζονται μειωμένες κατά 10%, ωστόσο τα σχέδια προσλήψεων ενισχύονται κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 5 μονάδες σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Μείωση του αριθμού των προσλήψεων προβλέπουν οι εργοδότες και στους 9 τομείς οικονομικής δραστηριότητας που εξετάσθηκαν κατά την έρευνα.

Οι δυσμενέστερες προοπτικές αναφέρονται από τους εργοδότες στους τομείς του τουρισμού, του χονδρικού και του λιανικού εμπορίου, όπου οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης εμφανίζονται μειωμένες από 18% έως 20%.

Εξασθενημένες είναι οι προθέσεις προσλήψεων και στους τομείς της Γεωργίας του Ηλεκτρισμού του Φυσικού Αερίου και της Ύδρευσης.

Αισιόδοξες είναι οι προοπτικές προσλήψεων σε 5 τομείς οικονομικής δραστηριότητας, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους με περισσότερο ενισχυμένους κατά 15 ποσοστιαίες μονάδες, το Δημόσιο Τομέα και τον τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών.

Βελτίωση κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες βλέπουν οι εργοδότες του χρηματοοικονομικού τομέα, της ακίνητης περιουσίας, των ασφαλειών και της παροχής υπηρεσιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαμαράς από το Όσλο: Η ανεργία στην Ελλάδα απειλεί την κοινωνική συνοχή

Πάνω από 1 εκατομμύριο χωρίς δουλειά! – 26% η ανεργία τον Σεπτέμβριο

Μέτρα από την Κομισιόν για τους άνεργους νέους

Ανεργία στο 26% και ύφεση στο 4,5% έως το 2014 προβλέπει η ΤτΕ- Όλη η έκθεση

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Πανικός» στην Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή λόγω έργων - Κλειστοί οι δρόμοι, ακινητοποιημένα τα οχήματα
Ουρά χιλιομέτρων έχει σχηματιστεί και στα δύο ρεύματα της περιφερειακής Υμηττού, με τα οχήματα στην κάθοδο να ξεκινούν από το ύψος του Παπάγου και να φτάνουν μέχρι τον Καρέα
Κίνηση
Καιρός αύριο: Βροχές και χιόνια στην Κρήτη – Κυριαρχούν οι ισχυροί άνεμοι, ανεβαίνει η θερμοκρασία
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φθάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 08 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 12 με 13 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τοπικά τους 14 βαθμούς Κελσίου
χιόνια
Η απολογία του ανιψιού για τη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα - «Ρωτούσα αερολογίες το ChatGPT, τα θεωρώ συμπτώσεις»
Όσα ανέφερε ο ανιψιός για τις «ύποπτες» ερωτήσεις του στο ChatGPT, για το τηλεφώνημα στον επιχειρηματία φίλο του μετά το φονικό και την καλή σχέση που φαίνεται να είχε με τους 22χρονους φερόμενους δράστες
Ο ανιψιός του 68χρονου ιδιοκτήτη κάμπινγκ που δολοφονήθηκε στην Φοινικούντα
Αλεξανδρούπολη: «Έσπασε κομμάτι της τζαμαρίας, οι πελάτες έτρεξαν να κρυφτούν» λέει ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου που χτυπήθηκε από ανεμοστρόβιλο
«Ήταν πολλά παιδιά στο εστιατόριο, ζήσαμε πολύ δύσκολες στιγμές» είπε στο newsit.gr ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης στην Αλεξανδρούπολη
Ανεμοστρόβιλος χτύπησε εστιατόριο στην Αλεξανδρούπολη