Ελλάδα

Εσείς ΧΥΤΑ εμείς… αποχή!

Απόχή από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου αποφάσισε η κοινότητα του Γραμματικού.

Με αυτό τον τρόπο οι κάτοικοι θέλουν να τιμωρήσουν όπως λένε τα δύο μεγάλα κόμματα που προωθούν τη κατασκευή του ΧΥΤΑ στην περιοχή τους.

Οι κάτοικοι του Γραμματικού μιλούν για «εμπαιγμό» και από τα δύο κόμματα, της ΝΔ «γιατί προσπάθησε με ΜΑΤ να υλοποιήσει τη δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή» και του ΠΑΣΟΚ «γιατί ψήφισε τον σχετικό νόμοτο 2003».

«Η απόφαση αυτή είναι ταυτόχρονα απάντηση στην εγκληματική αμέλεια- αν όχι ανικανότητα- που επέδειξαν οι ανευθυνοϋπεύθυνοι στην πρόσφατη πυρκαγιά, ολέθρια και βιβλική καταστροφή κυρίως για τους κατοίκους του Γραμματικού», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Το κοινοτικό συμβούλιο αναγνωρίζει ότι η αποχή από τις εκλογές στο Γραμματικό δεν επηρεάζει το εκλογικό αποτέλεσμα πανελλαδικά και δεν τροποποιεί τη σειρά εκλογής των βουλευτών της περιφέρειας Αττικής.  Ωστόσο θεωρούν ότι  «δίνει τη δυνατότητα σε όλο το χωριό, σαν μια γροθιά, να στείλει αγωνιστικό μήνυμα στην αυριανή κυβέρνηση».

Μάριος Ιωάννου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Γρίπη: Ρινικό εμβόλιο για παιδιά για πρώτη φορά στην Ελλάδα – Τι θα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς
Το νέο ρινικό εμβόλιο χορηγείται με πιο «φιλικό» τρόπο για τα παιδιά και συγκεκριμένα με σπρέι που ψεκάζεται στη μύτη, γεγονός που αναμένεται να το κάνει πιο αποδεκτό από τα μικρά παιδιά
Φωτογραφία istock
Πρόστιμο 270.000 ευρώ και 5 μήνες φυλάκιση σε συνταξιούχο με τη βούλα του ΣτΕ – Είχε σκοτώσει με τσάπα 8 κουτάβια
Το Συμβούλιο Επικρατείας με την απόφασή του έκρινε ότι δεν παραβιάζονται οι συνταγματικοί κανόνες και μπορεί να υπάρξει ταυτόχρονα πρόστιμο και ποινή φυλάκισης
Κουτάβια 10