Συμβαίνει τώρα:
Ελλάδα

Εταιρεία επαναπροσλαμβάνει 17 απολυμένους που δε δέχτηκαν μείωση ωραρίου!

Η απόφαση σταθμός της δικαιοσύνης έρχεται την ώρα που πλήθος επιχειρήσεων εφαρμόζει την πρακτική του  μειωμένου ωραρίου και άρα των μειωμένων αποδοχών. Tι λέει στο Νewsit o δικηγόρος των απολυμένων Δημήτρης Περπατάρης.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών  με την απόφαση 739/2012 (κατά τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων) δικαίωσε 17 εργαζόμενους γνωστής εταιρείας τους οποίους απέλυσε το καλοκαίρι του 2011 επειδή δε δέχτηκαν μειωση του ωραρίου απασχόλησής τους.

Οπως δήλωσε στο Newsit o εργατολογος και δικηγόρος των 17 απολυμένων Δημήτρης Περπατάρης “το δικαστήριο διέταξε την επαναπρόσληψη 17 απολυμένων εργαζομένων που δε δέχτηκαν να αποδεχτούν μείωση του ωραρίου εργασίας τους και επομένως και των αποδοχών τους. Είναι μια ιδιαίτερα σημαντική απόφαση γιατί έρχεται σε μια στιγμή πλήρους ελαστικοποίησης των σχέσεων εργασίας και του ωραρίου απασχόλησης και σημειωτέον. Η επιχείρηση υποχρεούται να επαναπροσλάβει τους υπαλλήλους αυτούς. Εχουμε μια ρύθμιση άμεση και επείγουσα που δίνει απάντηση σε ένα μεγάλο εργασιακό οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα”.

Aκούστε τι δήλωσε στο ΝewsIt ο κ.Περπατάρης…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΣΕΒ: Ζητεί κατάργηση τριετιών και αυτόματων αυξήσεων – Σε εξέλιξη η συνάντηση εργοδοτών – εργαζομένων

Κοινό μέτωπο εργοδοτών-εργαζομένων για να σώσουν τον 13ο και 14ο μισθό – Τι αποκαλύπτει το έγγραφο φωτιά της τρόικας

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ένοχοι και οι 4 κατηγορούμενοι για τον θάνατο του 19χρονου σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής
Η εισαγγελέας στο σκεπτικό της απόφασής της ανέφερε ότι το Crazy Dance βρισκόταν σε κατάσταση προχωρημένης και εκτεταμένης διάβρωσης που το καθιστούσε συνολικά επικίνδυνο και ουσιαστικά ακατάλληλο για λειτουργία
Το λούνα παρκ στη Χαλκιδική όπου έγινε το τραγικό δυστύχημα