Ελλάδα

Εθνική Πινακοθήκη: Σήκωσαν από το δάπεδο τα έργα που βανδάλισε ο βουλευτής της «Νίκης», Νίκος Παπαδόπουλος

«Γνώμονας η ασφάλεια της Εθνικής Πινακοθήκης - Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου, των έργων τέχνης, των εργαζομένων και των επισκεπτών»

Απομακρύνθηκαν από το δάπεδο τα έργα του Χριστόφορου Κατσαδιώτη, τα οποία βανδάλισε ο βουλευτής της «Νίκης», Νίκος Παπαδόπουλος, στην Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου, επειδή τα θεώρησε «βλάσφημα».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως αρχικά, τόσο η Εθνική Πινακοθήκη όσο και ο Χριστόφορος Κατσαδιώτης, είχαν αποφασίσει τα βανδαλισμένα από τον βουλευτή της «Νίκης», έργα τέχνης, να παραμείνουν στο δάπεδο ως εικαστική παρέμβαση, «για να θυμίζουν τον τόπο του εγκλήματος και ότι έγινε ένα έγκλημα προς τη δημοκρατία».

Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε νέα ανακοίνωση, «με γνώμονα την ασφάλεια της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου, των έργων τέχνης, των εργαζομένων και των επισκεπτών, καθώς και την αποκατάσταση της εύρυθμης θεσμικής λειτουργίας, τα έργα τέχνης του Χριστόφορου Κατσαδιώτη τα οποία παρουσιάζονταν στην έκθεση ”Η Σαγήνη του Αλλόκοτου” απομακρύνθηκαν από το δάπεδο με τη σύμφωνη γνώμη του καλλιτέχνη».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δε νομίζω να είπε «σήμερα αποφασίζω να γίνω συμμέτοχος σε τέτοιο έγκλημα», λέει ο δικηγόρος του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού
«Είναι στις φυλακές Δομοκού 18,5 χρόνια και 24 χρόνια σωφρονιστικός υπάλληλος, δεν ζήτησε ποτέ να κατέβει ο συγκεκριμένος κρατούμενος στο αρχιφυλακείο» λέει ο δικηγόρος του αρχιφύλακα
Φυλακές Δομοκού
«Βρίσκουμε σκάγια στα ρούχα τους» λένε οι συγγενείς των παιδιών που δέχτηκαν επίθεση με καραμπίνα από 46χρονο στο Αίγιο
«Ο 46χρονος είπε ότι πυροβόλησε και δεν είδε τα παιδιά, εγώ το δέχομαι αλλά γιατί δεν πήγε την επόμενη μέρα να παραδοθεί; Γιατί έκρυψε το όπλο; Πυροβόλησε 4 παιδιά» λέει ο πατέρας του 15χρονου που τραυματίστηκε από σκαγια
Αίγιο