Ελλάδα

Ετοιμάζουν επιχείρηση «σκούπα» στο κέντρο της Αθήνας

Θα έχει διάρκεια έως 48 ώρες και στόχο τη σύλληψη παράνομων μεταναστών και τη διάλυση εγκληματικών ομάδων που δρουν στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Το σχέδιο για την επιχείρηση «σκούπα», που για την ώρα βρίσκεται στα συρτάρια της Ελληνικής Αστυνομίας, προβλέπει συντονισμένη δράση φορέων και υπουργείων όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής.

Για να βγει από τα… συρτάρια το σχέδιο χρειάζεται πρώτα να γίνει έλεγχος της νομιμότητας και να τεθούν σε εφαρμογή οι προβλεπόμενες διαδικασίες για κάθε κατηγορία μεταναστών.

Στο σχέδιο προβλέπεται και η αξιοποίηση ενός ειδικού χώρου στο στρατόπεδο της Ριτσώνας, πρόταση που είχε κατατεθεί και παλιότερα, το 2009 συγκεκριμένα, στον τότε αρμόδιο υπουργό, Μιχάλη Χροσυχοΐδη, αλλά δεν προχώρησε λόγω των έντονων αντιδράσεων των κατοίκων της περιοχής. Το (ανενεργό) στρατόπεδο της Ριτσώνας είναι μεταξύ εκείνων που θέλει η κυβέρνηση να ενεργοποιήσει για να «φιλοξενήσει» προσωρινά τους λαθρομετανάστες που φτάνουν στην Ελλάδα.

Κατά τους επιτελείς της Αστυνομίας, η χρήση του στρατοπέδου είναι απαραίτητη. Για αυτό και η πρόταση επανήλθε στο προσκήνιο και εξετάζεται.

Η κατάσταση στο κέντρο της πρωτεύουσας έχει γίνει ανυπόφορη για τους κατοίκους και η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει λύσεις για τη μείωση της εγκληματικότητας. Την προηγούμενη εβδομάδα, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε ευρεία υπουργική σύσκεψη υπό τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση και αποφασίστηκε η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου.

Διαβάστε επίσης
Έρχεται η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου
Σε έξι στρατόπεδα θα πάνε τους λαθρομετανάστες

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Χίος από την πύρινη λαίλαπα – Νέο μήνυμα του 112 για εκκένωση 4 περιοχών
Το μεγαλύτερο μέτωπο είναι στο Χαλκείο αν και υπάρχουν πολλές, διάσπαρτες και επικίνδυνες εστίες σε πολλά σημεία του νησιού - Οι καπνοί είναι ορατοί από τις Κυκλάδες - Από το πρωί έχουν σταλεί συνολικά 5 μηνύματα του 112 - Στο νησί μετέβη εκτάκτως ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας
Φωτιά στη Χίο
8