Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ετοιμάζουν τους συρμούς για να λειτουργήσει το Μετρό!

Ετοιμάζουν τους συρμούς για να λειτουργήσει το Μετρό!

– Από τα ξημερώματα φτάνουν στα χέρια των εργαζομένων τα φύλλα πορείας για την επίταξη
– Έχουν επιστρατευτεί 14 οδηγοί για τη γραμμή 3 και 10 για τη γραμμή 2
– 24ωρη γενική απεργία σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σήμερα
– Ματαιώθηκε η εκδίκαση της προσφυγής της ΣΤΑΣΥ για την 24ωρη απεργία στο Μετρό
– Σε συγκέντρωση στις 13:00 στα Σεπόλια και πορεία στο Σύνταγμα στις 16:00 καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Ακόμη και σήμερα είναι πιθανόν να λειτουργήσει το Μετρό, μετά από 9 μέρες ακινησίας λόγω των επαναλαμβανόμενων απεργιών των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Λιγότερο από 24 ώρες μετά την ανακοίνωση της επίταξης και της πολιτικής επιστράτευσης που κήρυξε η κυβέρνηση, αποκλειστικές πληροφορίες του NewsIt αναφέρουν ότι ήδη ετοιμάζονται οι συρμοί του Μετρό για να βγουν στις… ράγες και να μπει τέλος στην ταλαιπωρία του 1.5 εκατομμυρίου πολιτών που το χρησιμοποιούν καθημερινά για τις μετακινήσεις τους.
Εργαζόμενοι με τα φύλλα πορείας στα χέρια φτάνουν στο αμαξοστάσιο των Σεπολίων
Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt, λίγη ώρα μετά την επέμβαση της αστυνομίας στο κέντρο ελέγχου του Μετρό στα Σεπόλια βρίσκεται σε εξέλιξη η προετοιμασία για να κινηθούν οι συρμοί της Γραμμής 3 (Αιγάλεω-Δουκίσσης Πλακεντίας) και της Γραμμής 2 (Άγιος Δημήτριος-Άγιος Αντώνιος).

Εκατοντάδες εργαζόμενοι έχουν πάρει, από τις 04:00 τα ξημερώματα, στα χέρια τους τα φύλλα πορείας για να επιστρέψουν στη δουλειά τους, ειδάλλως απειλούνται με απόλυση (μέσω της παραπομπής στο Πειθαρχικό). 14 οδηγοί ετοιμάζονται να πιάσουν δουλειά στη Γραμμή 3, 10 στη Γραμμή 2 ενώ έχουν επιστρατευθεί και 35 υπεύθυνοι σταθμών.
Δεν είναι σαφές αν θα καταφέρει η κυβέρνηση να δοθεί ικανοποιητικός αριθμός για να μπορέσει να λειτουργήσουν τις επόμενες ώρες τα μέσα μεταφοράς.

Όλα τα συνδικάτα δηλώνουν πάντως πως είναι σε συνεννόηση μεταξύ τους ώστε να αντιμετωπίσουν από κοινού την κατάσταση.

Η κυβέρνηση θέλει να επαναφέρει σε τροχιά το Μετρό το συντομότερο δυνατό. Το διεμήνυσε μέσω του NewsIt ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.
«Το ζητούμενο δεν είναι μόνο να ανοίξει το Μετρό για να πούμε ότι κάναμε την παρέμβαση σαν κυβέρνηση και πατάξαμε τους απεργούς, αλλά να κινηθεί το Μετρό με ασφάλεια. Είμαστε σε συνεννόηση με τους νομικούς και αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι δεν τελειώνει τίποτα σήμερα”, δήλωσε, επίσης στο NewsIt, ο Χρήστος Κούκης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Κίνησης ΣΤΑΣΥ.

Το θέμα είναι πως θα αντιδράσουν οι εργαζόμενοι, που πλέον καλούνται να αποφασίσουν με το φάσμα της απόλυσης πάνω από το κεφάλι τους.

Η επέμβαση της Αστυνομίας στα Σεπόλια προκάλεσε την οργισμένη αντίδρασή τους.
«Δεν είμαστε δολοφόνοι, είμαστε εργαζόμενοι» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Λειτουργίας Εργαζομένων στο Μετρό (ΣΕΛΜΑ) Σπ. Ρεβύθης.
«Όλες αυτές τις ημέρες δεχθήκαμε μια δόλια επίθεση από την κυβέρνηση με ασύστολα ψεύδη και συκοφαντίες, που δεν είχαν καμία λογική. Οι εργαζόμενοι διεκδικούσαν και διεκδικούν τις ΣΣΕ» προσέθεσε, επισημαίνοντας πως ο αγώνας τους θα συνεχιστεί.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων ΗΣΑΠ Βασίλης Σταθούσης, από την πλευρά του, ανέφερε ότι «με τη σημερινή ενέργεια ξεσκεπάζεται το αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνησης. Με την επέμβαση των ΜΑΤ στα Σεπόλια σε συνδυασμό με την ολονύκτια επίδοση των φύλλων επίταξης, που μας θυμίζει το σύστημα «Πόρτα- Πόρτα των ΕΛΤΑ», η κυβέρνηση συναγωνίζεται σε “δημοκρατικότητα” ακόμη και τη χούντα των συνταγματαρχών και μάλλον προηγείται».

Παράλληλα, ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «χρησιμοποιεί ως εργαλεία τον φόβο, τους εκβιασμούς, τις επεμβάσεις, τις απειλές, τη διαπόμπευση και την προβοκάτσια για να εφαρμόσει τα μνημόνια και τις δεσμεύσεις προς τους τοκογλύφους δανειστές. Στην επικίνδυνη αυτή τακτική της θα βρει απέναντι της, όχι μόνο τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες, αλλά και το σύνολο της κοινωνίας».

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΙΡΗ ΚΑΛΟΥΤΣΑΚΗ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ – ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Έφυγαν” τα φύλλα πορείας για την επίταξη στο Μετρό – Κατάληψη των ΜΑΤ στα Σεπόλια – Κεδίκογλου στο NewsIt: Ο νόμος θα εφαρμοστεί χωρίς αστερίσκους

Τι πρέπει να κάνουν οι απεργοί που παίρνουν το φύλλο πορείας;

Εισβολή της ΕΚΑΜ τα ξημερώματα στο Μετρο στα Σεπόλια – Αποκλεισμένη η περιοχή από τα ΜΑΤ – Συγκέντρωση συμπαράστασης αυτή την ώρα

Μπλακ άουτ στις συγκοινωνίες και τους δρόμους

Ένας ήρωας με σφυρίχτρα – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Ωνάσειο-Φιξ 55 λεπτά! Δεν κινείται τίποτα στους δρόμους της Αθήνας

Δεν βρίσκουν τους εργαζόμενους για τα φύλλα πορείας και τα θυροκολλούν – Ψάχνουν νομικό τρόπο να γλιτώσουν την επιστράτευση

Αντώνης Σαμαράς: Τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν ανήκουν σε συντεχνίες!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε