Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Έβρος: Νέα επεισόδια στα ελληνοτουρκικά σύνορα με χημικά, καπνούς και φωτιές! video

Έβρος: Νέα επεισόδια στα ελληνοτουρκικά σύνορα με χημικά, καπνούς και φωτιές! video

Νέος γύρος έντασης ξέσπασε αργά το βράδυ της Παρασκευής (06.03.2020) στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο. Από την τουρκική πλευρά εκτοξεύονταν πάλι χημικά και καπνογόνα, ενώ εμφανίζονταν και εστίες φωτιάς.

Στο παρακάτω βίντεο από το e-evros tv ακούγονται ριπές (!), σειρήνες, ενώ φαίνονται οχήματα της ελληνικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έτοιμα να επέμβουν για να κατασβέσουν τις διακρινόμενες εστίες φωτιάς.

 

Παρακολουθήστε LIVE εικόνα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα:

Τα βίντεο που έρχονται στη δημοσιότητα αποκαλύπτουν περίτρανα τις πρακτικές της Άγκυρας και ταυτόχρονα τις τακτικές έντασης που προωθεί ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που  επιδίδεται και σε ρεσιτάλ “fake news” κατά της Ελλάδας.

Το απόγευμα της Παρασκευής (06.03.2020) , σημειώθηκαν ρίψεις χημικών από την τουρκική πλευρά του φράχτη, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία έγιναν και προσπάθειες φθοράς από άτομα που βρίσκονταν συγκεντρωμένα μπροστά σ’ αυτόν.

Έβρος: Χημικά και δακρυγόνα ρίχνουν οι Τούρκοι στις Καστανιές

Όπως φαίνεται και στα παρακάτω βίντεο, Τούρκοι αστυνομικοί, σε οργανωμένη στοίχιση και με κατάλληλο εξοπλισμό, εκτόξευαν χημικά προς την ελληνική πλευρά.

Κοντά στις Καστανιές, είχαν ξεσπάσει μικρές εστίες φωτιάς, αφού λίγες δεκάδες πλησίασαν τον φράχτη. Σύμφωνα με αξιωματικούς που βρίσκονται στο σημείο, οι Τούρκοι στήνουν προβοκάτσια, καθώς βάζουν μόνοι τους φωτιές και κατηγορούν την Ελλάδα.

Έβρος: 268 συλλήψεις, 38.480 απόπειρες παράνομης εισόδου στην Ελλάδα

Οι απόπειρες κυρίως μεταναστών να εισέλθουν στη χώρα συνεχίστηκαν και την Παρασκευή (06.03.2020) με αμείωτη ένταση. Είτε εκμεταλλευόμενοι το “προπέτασμα καπνού” των τουρκικών χημικών που εκτοξεύονται ασταμάτητα, είτε κάποιες φορές και να υποχρεώνονται διά της βίας να αναζητούν κάποιο πέρασμα στον Έβρο.

Σύμφωνα με στοιχεία των ελληνικών αρχών, το 12ωρο από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής έως τις 18.00 το απόγευμα της Παρασκευής, στην περιοχή του Έβρου:

  • Συνελήφθησαν 16 άτομα. Οι περισσότεροι προέρχονται από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και το Μαρόκο
  • Εμποδίστηκαν 835 απόπειρες παράνομης εισόδου στην ελληνική επικράτεια.

Συγκεντρωτικά από τις 06.00 του Σαββάτου 29 Φεβρουαρίου οπότε και έφτασαν οι πρώτοι πρόσφυγες και μετανάστες στα ελληνικά σύνορα μετά το “πράσινο φως” του Ερντογάν, έως τις 18.00 το απόγευμα της Παρασκευής 6 Μαρτίου ο απολογισμός είναι ο ακόλουθος:

  •  Έχουν συλληφθεί 268 άτομα
  • Έχει αποτραπεί η παράνομη είσοδος σε 38.480 περιπτώσεις

πηγές: grtimes , e-evros.gr

 

 

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις