Ελλάδα

Φαρμακονήσι: Σώθηκαν τα δύο παιδάκια μεταναστών που πέταξε στη θάλασσα διακινητής

Τα δύο παιδιά είχαν εντοπιστεί χωρίς τις αισθήσεις τους και τελικά οι γιατροί κατάφεραν να τα επαναφέρουν

Ένας άνδρας ανασύρθηκε νεκρός από τη θαλάσσια περιοχή στο Φαρμακονήσι, όταν χειριστής ταχυπλόου που μετέφερε μετανάστες, στην προσπάθεια του να διαφύγει προς τα τουρκικά παράλια και να αποφύγει έλεγχο του λιμενικού, έριξε εσκεμμένα στο νερό τρεις ανθρώπους, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, 16 από τους μετανάστες που ήταν στο σκάφος και είχαν πέσει στη θάλασσα μετά από εκφοβισμό του χειριστή, κατάφεραν να βγουν στη ξηρά και στη συνέχεια να διασωθούν από πλωτό του λιμενικού, ενώ στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών που έπεσαν στη θαλάσσια περιοχή στο Φαρμακονήσι, ανέσυραν έναν άντρα και δύο παιδιά χωρίς τις αισθήσεις τους.

Τα δύο παιδάκια μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες των λιμενικών και του στρατιωτικού γιατρού στο νησί κατάφεραν να ανακτήσουν τις αισθήσεις τους και μαζί και τη μητέρα τους να μεταφερθούν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Λέρου και στη συνέχεια με αεροδιακομιδή τους στο Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.

Ο άτυχος άντρας μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Λέρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Οι υπόλοιποι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με σκάφος του λιμενικού στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας και από εκεί στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Λέρου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
40χρονη ηθοποιός σε κατάσταση αμόκ επιτέθηκε με κατσαβίδι σε έγκυο και τον αρραβωνιαστικό της στον Βύρωνα
Το ζευγάρι, που είναι και γείτονες της ηθοποιού, προσπάθησε να δώσει νερό στο σκυλάκι της 40χρονης το οποίο είχε κλείσει έξω από το διαμέρισμα, και τότε εκείνη φέρεται να τους επιτέθηκε, πράγμα που η ίδια αρνείται
Περιπολικό και ασθενοφόρο
«Ο 54χρονος πήρε το κινητό της 51χρονης, πήγε σπίτι του, γύρισε και τη σκότωσε» λέει μάρτυρας του φονικού στην Αμφιλοχία
Στο μικροσκόπιο θα μπουν θα κινητά του θύματος και του δράστη στην Αμφιλοχία προκειμένου να μάθουν οι αρχές το κίνητρο του 54χρονου - Τι λένε συγχωριανοί, φίλοι και ένας αυτόπτης μάρτυρας για τη δολοφονία
Ο δράστης και αυτόχειρας στην Αμφιλοχία -Δεξιά το θύμα της δολοφονίας
1