Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Φαρμακοποιοί για self test: «Περάσαμε δύο πολύ δύσκολους μήνες – Βάλαμε πλάτη για όλους»

Φαρμακοποιοί για self test: «Περάσαμε δύο πολύ δύσκολους μήνες – Βάλαμε πλάτη για όλους»

Στις 19 Ιουνίου τελειώνει η δωρεάν διάθεση των selt test από τα φαρμακεία. Ως γνωστόν αυτό ανακοίνωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και επιβεβαίωσε και ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Άκης Σκέρτσος.

Η δωρεάν διανομή των self test σταματά από τα φαρμακεία για όλους και θα συνεχιστεί από «κανάλια» διάθεσης που θα γίνουν σύντομα γνωστά.

«Ήδη διανύουμε την πρώτη εβδομάδα της παράτασης που έδωσαν οι φαρμακοποιοί για να εξυπηρετήσουν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις αλλά και τους εργαζόμενους μέχρι το τέλος του μήνα. Τότε επανεξετάζεται από την Πολιτεία και το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας».

Click4more: Σκέρτσος: Τέλος τα δωρεάν self test από τα φαρμακεία στις 19 Ιουνίου

Αυτό ανάμεσα σε άλλα τονίζει, μιλώντας στο newsit.gr o Γιώργος Κιοσές, Γραμματέας Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, σχετικά με τη μέχρι τώρα διάθεση των self test από τα φαρμακεία.

«Να ξαναβρούμε τους ρυθμούς μας»

«Οι φαρμακοποιοί έχουν περάσει πολύ δύσκολα τις τελευταίες 7-8 εβδομάδες, έχουμε βάλει τις πλάτες μας για να μπορέσει να εξυπηρετηθεί ο κόσμος, να ανοίξει η εστίαση, ο τουρισμός, τα σχολεία και περιμένουμε αυτή τη στιγμή να δούμε πως θα πάει το πράγμα επιδημιολογικά», σημειώνει στο newsit.gr o Γιώργος Κιοσές.

Συνεχίζοντας επισημαίνει πως «ήταν πολύ κουραστική περίοδος, έχουμε μείνει πολύ πίσω οι φαρμακοποιοί, έχουμε δώσει και τον επιστημονικό και τον επαγγελματικό μας χώρο και προσπαθούμε και πάλι να αναζητήσουμε τους ρυθμούς μας στο επάγγελμα και στο λειτούργημα που επιτελούμε τόσα χρόνια.

…Υπήρχε αυτή η αλλοτρίωση του επαγγέλματος, καθώς υπήρχε πάρα πολύς κόσμος που ήθελε να εξυπηρετηθεί. Είναι πολύ δύσκολο. Έχει επιτελεστεί ο ρόλος της δωρεάν διάθεσης των self test στην αύξηση της κοινωνικής ευθύνης αυτούς τους μήνες που ήταν κρίσιμοι και νομίζω ότι πρέπει να σταματήσει, αλλά αυτό θα το κρίνουν οι επιδημιολόγοι, συμπληρώνει, εκτιμώντας πως «θα κριθεί μέχρι το τέλος του μήνα».

Καταλήγοντας ο Γιώργος Κιοσές επισημαίνει ότι «σε καμία χώρα τα self test δεν είναι δωρεάν και στη χώρα μας πιθανόν να μην μπορεί να υποστηριχθεί άλλο».

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις