Ελλάδα

Φλώρινα: Μαζική δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα σε ξενοδοχείο – Στο νοσοκομείο 14 άτομα, το ένα σοβαρά

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Κυριακής (27.10.2024) στο Λιμνοχώρι της Φλώρινας, όταν 14 άτομα λιποθύμησαν μέσα σε ξενοδοχείο και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με συμπτώματα δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η τηλεόραση της ΕΡΤ, τουλάχιστον ένα από τα άτομα, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σε λιπόθυμη κατάσταση από το ξενοδοχείο της Φλώρινας, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο της Κοζάνης.

Πρόκειται για έναν άνδρα 48χρονο που, σύμφωνα με πληροφορίες, νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ. Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται και η σύζυγός του.

Σύμφωνα με το kozan.gr, oι υπόλοιποι παρουσιάζουν πιο ελαφρά συμπτώματα. Οχτώ άτομα νοσηλεύονται στη Φλώρινα και 5 στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας. 

Αιτία για την δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα ήταν διαρροή στο σύστημα θέρμανσης του ξενοδοχείου στο Λιμνοχώρι. 

Πρόκειται για ένα νέο ξενοδοχείο της περιοχής που λειτουργούσε μόλις ένα μήνα. Για την υπόθεση συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του, η επιχείρηση έκλεισε και ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα από τις Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πελάτες του ξενοδοχείου με τα σοβαρότερα προβλήματα μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο Φλώρινας και σε άλλα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας.

 

Στο περιστατικό επιχείρησαν πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις που βοήθησαν να εκκενωθεί το κτήριο.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, kozanimedia.gr, kozan.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας- Βροχές σε Πελοπόννησο, Ιόνιο, Εύβοια και Θεσσαλία
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βορειοανατολικά τους 10 με 12 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 13 με 15 και τοπικά στα δυτικά ηπειρωτικά, τα νησιά του Ιονίου, τη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου
καιρός
Ζάκυνθος: Νέες αποκαλύψεις για την «άφαντη» παιδίατρο του νοσοκομείου – Διαγνώσεις από το τηλέφωνο
Η παιδίατρος που εφημέρευε στο νοσοκομείο Ζακύνθου το μεσημέρι της 20ης Φεβρουαρίου, κάνει λόγο για ασύστολα ψεύδη που θίγουν, όπως λέει, την επαγγελματική της ακεραιότητα
Η παιδίατρος στην Ζάκυνθο