Ελλάδα

Φοιτητικό επίδομα στέγασης: Αυξάνεται στα 1.500 ευρώ – Ποιοι θα το πάρουν αναδρομικά

Σάρκα και οστά παίρνει η αύξηση του φοιτητικού επιδόματος στέγασης. Το ποσό αυξάνεται στα 1.500 ευρώ, όσοι έχουν συγκάτοικο δικαιούνται 2.000, ενώ υπάρχουν και κάποιοι που θα πάρουν και χρήματα αναδρομικά όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Σπίτι μου» και της Στρατηγικής Κοινωνικής Στέγασης, η Νίκη Κεραμέως έκανε γνωστό ότι η αύξηση του φοιτητικού επιδόματος στέγασης θα έχει αναδρομική ισχύ για το περσινό ακαδημαϊκό έτος.

Το επίδομα, που έχει ήδη εξαγγελθεί και αφορά την αύξηση σε 1.500 ευρώ από 1.000 ευρώ, έκτος του ότι θα ισχύσει και για τους σπουδαστές των ΔΙΕΚ, θα καταβληθεί φέτος το φθινόπωρο αναδρομικά επιπλέον για το 2021-22. Επίσης, το επίδομα αυξάνεται σε 2.000 ευρώ σε όλες τις περιπτώσεις συγκατοίκησης.

Οι δικαιούχοι του διευρυμένου επιδόματος υπολογίζονται σε περίπου 50.000 φοιτητές και σπουδαστές, επισήμανε η Νίκη Κεραμέως.

Ο προϋπολογισμός του υπουργείου Παιδείας για το φοιτητικό επίδομα ανέρχεται στα 75 εκατομμύρια ευρώ, με μια αύξηση που ξεπερνάει τα 25 εκατομμύρια ευρώ.

Ειδικές ρυθμίσεις έχουν δρομολογηθεί, τόνισε η υπουργός, για φοιτητές και σπουδαστές στα τρία ακριτικά Πανεπιστήμια, Αιγαίου, Δυτικής Μακεδονίας και Δημοκρίτειο Θράκης, καθώς τα κριτήρια για τους δικαιούχους διευρύνονται από τα 30.000 στα 40.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα.

Όσο αφορά τις φοιτητικές εστίες σε πέντε περιοχές της χώρας, Θράκη, Δυτική Μακεδονία, Θεσσαλία, Δυτική Αττική, Κρήτη θα δημιουργηθούν μέσω ΣΔΙΤ περισσότερες από 8.150 κλίνες, με κόστος πάνω από 540 εκατομμύρια ευρώ. Η έναρξη της κατασκευής τους έχει προγραμματιστεί για το 2023 και η ολοκλήρωσή τους το 2027.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρυστιανού: «Δέχτηκα απειλές εγώ και η οικογένειά μου για την προανακριτική για τα Τέμπη» – Η κατάθεση στο ελληνικό FBI
«Δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου, ξέρω με ποιους τα ‘χω βάλει», τονίζει σε συνέντευξή της η Μαρία Καρυστιανού μετά από καταγγελία στο ελληνικό FBI για απειλές που δέχτηκε η ίδια και η οικογένειά της
Η Μαρία Καρυστιανού
39
Ένας 38χρονος κουρέας πνίγηκε στη Χαλκιδική – «Ήταν υγιής και γυμνασμένος, δεν ξέρουμε τι έγινε» λένε οι συγγενείς του
«Είπε στον φίλο του ότι θα έμπαινε να κολυμπήσει γιατί μετά ήθελαν να πάνε για φαγητό και δεν ήθελε να κολυμπήσει μετά με γεμάτο στομάχι» λέει ο αδερφός του άτυχου 38χρονου
Ο 38χρονος που πνίγηκε στη Χαλκιδική 1