Ελλάδα

Φόροι σοκ σε φοιτητές και κλοπή επιδομάτων για τους γονείς τους!

Ο παραλογισμός των φοροεισπρακτικών μηχανισμών δεν έχει τέλος. Νέα οδηγία της ΑΑΔΕ φέρνει φόρους για τους φοιτητές και μείωση εσόδων για τους γονείς τους.

Μια οδηγία της ΑΑΔΕ για τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων του 2018 δείχνει ότι οι φοιτητές που έχουν τραπεζικό λογαριασμό και νοικιάζουν κάποιο σπίτι κινδυνεύουν να πληρώσουν φόρο βάσει τεκμηρίων διαβίωσης και ταυτόχρονα οι γονείς τους κινδυνεύουν να χάσουν χρήματα από τα οικογενειακά επιδόματα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” εάν ο φοιτητής έχει στο όνομά του έναν τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο κατά τη διάρκεια του 2017 πιστώθηκαν έστω και ελάχιστα χρήματα από τόκους, προκύπτει στο όνομά του εισόδημα και έτσι ο φοιτητής πρέπει να υποβάλλει δήλωση εισοδήματος. Ταυτόχρονα θα επιβαρυνθεί με το τεκμήριο για το ενοίκιο που καταβλήθηκε και έτσι θα πληρώσει φόρο.

Την ίδια στιγμή ο γονιός δεν θα μπορεί να εντάξει το παιδί στα προστατευόμενα μέλη που δηλώνει στην αίτηση Α21 με αποτέλεσμα είτε να χάσει πλήρως το επίδομα είτε να χάσει σημαντικό μέρος από αυτό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και καταιγίδες σε διάφορες περιοχές – Χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά
Η θερμοκρασία θα φθάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 12 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 13 με 16, στα δυτικά τους15 με 17 και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 19 βαθμούς Κελσίου
καιρός
Το επεισόδιο που οδήγησε στη σύλληψη του Άρη Μουγκοπέτρου για ενδοοικογενειακή απειλή - Η γυναίκα του «έχει panic button στο κινητό της»
Ο δικηγόρος της συζύγου του περιέγραψε στο newsit.gr όλα όσα έγιναν - Γιατί έληξε η συνεργασία του με τον Μουγκοπέτρο και ο ίδιος αποφάσισε να αναλάβει την σύζυγό του
Άρης Μουγκοπέτρος: Το επεισόδιο που οδήγησε στη σύλληψή του για ενδοοικογενειακή απειλή – Η γυναίκα του «έχει panic button στο κινητό της» 32