Ελλάδα

Φωτιά παντού στην Εύβοια: Ασταμάτητες οι αναζωπυρώσεις

Εξαιρετικά δύσκολες είναι οι στιγμές στα χωριά Σήμια, Κρυονερίτης, Μηλιά και Αγδίνες, στην Εύβοια, που δοκιμάζονται αυτή την ώρα με την τεράστια φωτιά.

Οι φλόγες απείλησαν να κυκλώσουν όχι μόνο τα χωριά αλλά και τις πυροσβεστικές δυνάμεις που ήταν μέσα σε αυτά και πρόλαβαν να φύγουν όταν δόθηκε εντολή να υποχωρήσουν για να μην εγκλωβιστούν.

Το πύρινο μέτωπο έχει «πάρει» κατεύθυνση προς Ιστιαία, με τους κατοίκους της περιοχής να βλέπουν ανήμποροι την τραγική αυτή κατάσταση να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους.

Όπως μεταδόθηκε στην ΕΡΤ για τη φωτιά στην Εύβοια, σε άμεση ετοιμότητα βρίσκονται πλωτά σκάφη του Λιμενικού, επιβατηγά και τουριστικά οχήματα και 4 αεροσκάφη στην περιοχή Πεύκι Ευβοίας, σε περίπτωση που ξεφύγει το πύρινο μέτωπο.

Καταπίνει τα πάντα στο πέρασμά της η φωτιά

Στον Κρυονερίτη οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν και ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που παρέμεινε στο χωριό, παρά την εκκένωση που είχε διαταχθεί από χθες. Οργανώθηκε ολόκληρη επιχείρηση και οι δύο ηλικιωμένοι οδηγούνται σε ασφαλές σημείο.

Στο χωριό Μηλιές οι πυροσβέστες και οι εθελοντές που βρίσκονται εκεί μόλις πρόλαβαν να ανασυνταχθούν όταν το χωριό το κύκλωσε η φωτιά.

Μέσα στο χωριό εκτός από πυροσβέστες είναι και κάτοικοι που δεν θέλουν να το εγκαταλείψουν αν και ζητήθηκε η εκκένωσή του πριν από δύο μέρες και η αστυνομία προσπαθεί να τους πείσει και να απομακρυνθούν.

Στο χωριό Αγδίνες πυροσβέστες και χωματουργικά μηχανήματα δίνουν μάχη για να προστατέψουν το χωριό αλλά η μάχη είναι αμφίρροπη. Κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η εξέλιξή της αφού ο ισχυροί άνεμοι στρέφουν τα πολλαπλά μέτωπα της φωτιάς πάνω τους, από πάρα πολλές πλευρές.

Click4more: Φωτιά στην Εύβοια: «Εκκενώστε τώρα Μηλιές, Γαλατσάδες και Καματριάδες προς Ιστιαία» – Επείγοντα μηνύματα του 112

Στη Σήμια οι φωτιές κύκλωσαν όχι μόνο το χωριό, αλλά και τα πυροσβεστικά οχήματα που πήγαν να το σώσουν. Η φωτιά ξαφνικά τους έκοψε τη μοναδική δίοδο όταν προσπάθησαν να υποχωρήσουν. Παρέμειναν εκεί για αρκετή ώρα μέχρις ότου τα εναέρια μέσα, πρώτα ένα ρώσικο Β 200 και στη συνέχεια ένα ελικόπτερο, με πάρα πολλές ρίψεις μέσα στους καπνούς έσβησαν τη φωτιά.

Φουντώνουν τα μέτωπα…

Την ίδια στιγμή, από την άλλη πλευρά, στο Μετόχι και το Σπαθάρι φούντωσαν και πάλι τα μέτωπα γύρω από κατοικημένες περιοχές, ενώ αναζωπυρώσεις είχαμε και κοντά στο χωριό Μουρτιά από το οποίο έχει περάσει πάρα πολλές φορές η φωτιά.

Σε όλα σχεδόν τα μέτωπα η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει τις επόμενες ώρες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονιστικές μαρτυρίες για την 62χρονη που έθαψε τη μητέρα της στην Βοιωτία - «Της έλεγε "δεν σε κοιτάω, έτσι θα πεθάνεις"»
Το σχέδιο της 62χρονης να εγκαταλείψει την Ελλάδα και να πάει με τον γιο της στη Γερμανία - Όσα αποκάλυψαν πρώην φίλες και γειτόνισσες της διευθύντριας των ΚΕΠ για το πώς συμπεριφερόταν στην 91χρονη μητέρα της
Το σημείο που είχε θάψει η 62χρονη την ηλικιωμένη μητέρα της
Πύραυλοι PULS: Το «μακρύ χέρι» που αλλάζει τις ισορροπίες για τις Ένοπλες Δυνάμεις και ο Predator Hawk Extra Range
Το ισραηλινό πυραυλικό σύστημα όχι μόνο βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά ήδη έχει ανάψει το «πράσινο φως» για την απόκτηση του μετά από εντατικές διαπραγματεύσεις
Το ισραηλινό πυραυλικό σύστημα PULS
Νέο CSR School με χορηγό την COSMOTE TELEKOM
Το 7ο CSR School διοργανώνει για το 2025 το CSR HELLAS, το οποίο στηρίζει με χορηγία η COSMOTE TELEKOM. Πρόκειται για ένα σπονδυλωτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα...
Νέο CSR School με χορηγό την COSMOTE TELEKOM