Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Φωτιά σε διαμέρισμα στον Κολωνό: Στο αυτόφωρο ο πατέρας του 5χρονου που χαροπαλεύει

Φωτιά σε διαμέρισμα στον Κολωνό: Στο αυτόφωρο ο πατέρας του 5χρονου που χαροπαλεύει

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας παραπέμφθηκε ο πατέρας του 5χρονου αγοριού που τραυματίστηκε σοβαρά από τη φωτιά που ξέσπασε χθες στο διαμέρισμα της οικογένειας στον Κολωνό.

Νωρίτερα, του ασκήθηκε ποινική δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο από τον οποίο προέκυψε σοβαρή σωματική βλάβη. Το 5χρονο παιδί νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο νοσοκομείο «Αττικόν», σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, αφού ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του μέσα από το δωμάτιό του, όταν η φωτιά ξέσπασε στο διαμέρισμα στον Κολωνό.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική συνεχίζει τις έρευνες και τις ανακρίσεις για να διαπιστωθούν τα αίτια της φωτιάς, καθώς υπάρχουν δύο εκτιμήσεις για τον λόγο που ξέσπασε και τύλιξε το σπίτι στους καπνούς. 

Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι ο 7χρονος αδερφός του παιδιού έπαιζε με έναν αναπτήρα σε άλλο σημείο του σπιτιού. Η δεύτερη είναι ότι η φωτιά ξεκίνησε από μαγειρικό σκεύος στην κουζίνα δίπλα στο δωμάτιο του 5χρονου παιδιού.

Ο καπνός από τη φωτιά γέμισε πολύ γρήγορα το χώρο, με αποτέλεσμα ο 5χρονος να εισπνεύσει μεγάλη ποσότητα και τη μητέρα του να δηλώνει πως οι γιατροί της είπαν ότι θα χρειαστεί θαύμα για να επανέλθει.

Η εστία της φωτιάς φαίνεται πως ήταν πολύ μικρή αλλά οι καπνοί, καθώς καίγονταν πανιά και ρούχα, ήταν πυκνοί. Χρειάστηκε να φτάσει η Πυροσβεστική στο σπίτι, την οποία κάλεσαν οι γείτονες όταν είδαν τους καπνούς, για να ξυπνήσει ο πατέρας των παιδιών!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις