Ελλάδα

Φωτιά σε λεωφορείο στο Ίλιον: Τέθηκε υπό έλεγχο, δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός

Η πυροσβεστική έφτασε άμεσα στο σημείο με 5 πυροσβέστες και 2 οχήματα
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Φωτιά ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας (4/5/2026) κατά της 08:30 σε λεωφορείο στο Ίλιον στη Λεωφόρο Φυλής, ευτυχώς χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Εξαιτίας της φωτιάς στο λεωφορείο στο Ίλιον είχαν τεθεί σε ισχύ κάποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, αφού προσωρινά είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Φυλής, από το ύψος της οδού Μπίμπιζα, προκειμένου να διευκολυνθεί η επιχείρηση κατάσβεσης και να διασφαλιστεί η ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το λεωφορείο στο οποίο ξέσπασε η φωτιά δεν είχε επιβάτες. Αυτή ξεκίνησε από το μέρος της μηχανής και προκάλεσε φθορές στο πίσω τμήμα του λεωφορείου, το οποίο είχε εκκενωθεί με ασφάλεια.

Η πυροσβεστική έφτασε άμεσα στο σημείο με 5 πυροσβέστες και 2 οχήματα και η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο μέσα σε 5 λεπτά.

 

Ανακοίνωση του ΟΣΥ

«Σχετικά με περιστατικό ανάφλεξης στον χώρο του κινητήρα λεωφορείου της γραμμής Β12 που εκτελούσε το δρομολόγιο Σταθμός Αττικής- Άνω Λιόσια, επί της οδούς Φυλής, η ΟΣΥ ενημερώνει ότι: Το συμβάν έχει λήξει χωρίς να υπάρξει ο παραμικρός κίνδυνος για τους επιβάτες.

Ο οδηγός ενήργησε άμεσα, ακολουθώντας το προβλεπόμενο πρωτόκολλο ασφαλείας, ακινητοποίησε το όχημα , οι επιβάτες απομακρύνθηκαν με ασφάλεια και κάλεσε την Πυροσβεστική. Από το περιστατικό δεν κινδύνευσαν πολίτες.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για όχημα παλαιού τύπου. Η ΟΣΥ έχει ορίσει Τεχνική Επιτροπή προκειμένου να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια του συμβάντος.

Η ασφάλεια των επιβατών, των εργαζομένων και του συγκοινωνιακού έργου αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την ΟΣΥ».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Αναστολή λειτουργίας του αιολικού πάρκου που προκάλεσε τη φωτιά στη Βοιωτία
Το αιολικό πάρκο είχε πάρει άδεια λειτουργίας του Δεκέμβριο του 2025, πήρε ρεύμα για να λειτουργήσει το Μάιο του 2026 και άρχισε να δίνει αντίστροφα ρεύμα στον υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ τον Ιούνιο
Για 3η ημέρα συνεχίζεται η μάχη με την μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από την Βοιωτία και επεκτάθηκε και στον Νομό Αττικής, αφήνοντας πίσω της μεγάλες καταστροφές σε οικισμούς και δασική έκταση, Κυριακή 2 Αυγούστου 2026
7