Ελλάδα

Φωτιά στη Λέσβο σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στη Μόρια: Μήνυμα του 112 – «Κλείστε πόρτες και παράθυρα»

Περιοχές της Μόριας έχουν καλυφθεί από στάχτες, ενώ η μυρωδιά του καμένου πλαστικού και οι τοξικές αναθυμιάσεις έχουν καταστήσει την ατμόσφαιρα αποπνικτική

Φωτιά ξέσπασε στις 3 το πρωί της Τρίτης (22.07.2025) στη Λέσβο σε εργοστάσιο ανακύκλωσης, με την ατμόσφαιρα στο σημείο να είναι αποπνικτική.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στην περιοχή Μόρια στο νησί της Λέσβου, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να ενημερώνονται και να σπεύδουν άμεσα στο σημείο.

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με το lesvosnews.net, μαίνεται στον περιβάλλοντα χώρο του εργοστασίου, καταστρέφοντας τεράστιες ποσότητες απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών.

Περιοχές της Μόριας έχουν καλυφθεί από στάχτες, ενώ η μυρωδιά του καμένου πλαστικού και οι τοξικές αναθυμιάσεις έχουν καταστήσει την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επιχειρούν ακατάπαυστα, με 34 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 12ης ΕΜΟΔΕ και 6 οχήματα, να προσπαθούν να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο πριν επεκταθεί σε παρακείμενες κατοικημένες περιοχές ή δασικές εκτάσεις. Συνδρομή από μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

«Η φωτιά λόγω των πλαστικών και των άλλων εύφλεκτων υλικών πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Αναπτύχθηκαν πολύ υψηλές θερμοκρασίες και προσπαθήσαμε να την περιορίσουμε προκειμένου να μην επεκταθεί στα γύρω χωράφια. Ο κίνδυνος αυτός αποφεύχθηκε αλλά το φορτίο της φωτιάς είναι ακόμα μεγάλο», δήλωσε στην ΕΡΤ ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λέσβου – Λήμνου, Παναγιώτης Μπιμπούδης.

Λίγο μετά τις 6 το πρωί στάλθηκε μήνυμα από το 112 στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους με κλειστές πόρτες και παράθυρα, λόγω των πυκνών καπνών.

Εκτός από την Πυροσβεστική, στο σημείο βρίσκονται και δυνάμεις της Αστυνομίας, που έχουν αποκλείσει δρόμους περιμετρικά του εργοστασίου, ώστε να διευκολυνθεί η επιχείρηση κατάσβεσης και να προστατευθούν οι διερχόμενοι.

Η επιχείρηση αναμένεται να διαρκέσει για αρκετές ώρες, με τις αρχές να απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να συμμορφώνονται με τις οδηγίες.

Υπενθυμίζεται ότι φωτιά είχε ξεσπάσει σε εργοστάσιο πλαστικών στη Ριτσώνα στις 12 Ιουλίου, δύο φωτιές εκδηλώθηκαν στη Βιομηχανική Περιοχή στη Σίνδο, στη δυτική Θεσσαλονίκη, στις 11 και 14 Ιουλίου, μια ακόμη φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στην Αλεξανδρούπολη στις 14 Ιουλίου και μια φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης εξαρτημάτων ψυγείων στον Ασπρόπυργο στις 21 Ιουλίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Το σκυλί ήταν γεμάτο λάσπες και σε κακή κατάσταση», λεει η 60χρονη που κατήγγειλε για κακοποίηση ζώου τον ηγούμενο της Μονής Σπηλαίου στα Καλάβρυτα
Όπως υποστηρίζει η ίδια, τόσο ο φύλακας όσο και ένας καλόγερος της μίλησαν άσχημα και της είπαν ότι θα καλέσουν την αστυνομία
Φωτογραφία Αρχείου:   EUROKINISSI
«Έπαθα σοκ, του φώναζα να μαζέψει τα χέρια του», λέει η 22χρονη που δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση σε λεωφορείο
«Αυτός είχε μια σακούλα και έβαλε το χέρι του πάνω μου, εγώ και πάλι δεν έδωσα σημασία και μετά είδα ότι άνοιξε το χέρι του και με έπιασε στο μηρό» λέει στο newsit.gr η 22χρονη που δέχτηκε την σεξουαλική επίθεση
Λεωφορείο 3
Ο ΙΣΑ ζητά τα στοιχεία του γιατρού που συνελήφθη μετά από καταγγελία για «φακελάκι» στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο
Ο ΙΣΑ διαβεβαιώνει ότι θα επιληφθεί του θέματος με πλήρη διαφάνεια και ταχύτητα, με γνώμονα την προάσπιση της νομιμότητας και της αξιοπιστίας του ιατρικού λειτουργήματος
Ιπποκράτειο νοσοκομείο 2