Ελλάδα

Φωτιά στη Μακρακώμη: Μεγαλώνει το μέτωπο

Μεγαλώνει το μέτωπο της φωτιάς σε δασική περιοχή στη Μακρακώμη, που ξέσπασε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι της Τρίτης (22.08.2023).

Πυροσβέστες και κάτοικοι απέτρεψαν την τελευταία στιγμή να επεκταθούν οι φλόγες σε κάποια σπίτια και εγκαταστάσεις. Το μέτωπο έχει ξεπεράσει τα 2 χιλιόμετρα και κινείται απειλητικά προς δύο κατευθύνσεις: Το ένα κινείται βορειοδυτικά της Μακρακώμης και μέσα από πυκνή δασική βλάστηση έχει κατεύθυνση προς το χωριό Τσούκα που απέχει περίπου στα 600 μέτρα. Το άλλο μέτωπο κινείται δυτικά και μέσα από πυκνή δασική βλάστηση κινείται προς το χωριό Βίτωλη από το οποίο απέχει 1.000 μέτρα. Ο καπνός έχει σκεπάσει ολόκληρη την Δυτική Φθιώτιδα.

Η φωτιά που μαίνεται σε απόσταση περίπου 1χλμ από την Μακρακώμη, δίπλα στην Εθνική Οδό Λαμίας-Καρπενησίου ανάγκασε την αστυνομία να διακόψει την κίνηση των οχημάτων, που πραγματοποιείται μέσω Σπερχειάδας – Παλαιοβράχας.

“Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Αν δεν ενισχυθούν οι δυνάμεις και δεν έρθουν εναέρια μέσα, τότε πολύ γρήγορα η φωτιά θα φτάσει μέσα στις πλατείες των χωριών”, δηλώνει ιδιαίτερα ανήσυχος στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Ηλίας Σανίδας, σημειώνοντας ότι έχει ανοιχτή γραμμή με το συντονιστικό στην Αθήνα για την αποστολή εναέριων μέσων.

Ο δήμαρχος Μακρακώμης, Γιώργος Χατζής, δηλώνει: “Είναι μεγάλη φωτιά. Η κατάσταση είναι δύσκολη. Κάνουν κάθε προσπάθεια και οι επίγειες και οι εναέριες δυνάμεις αλλά είναι πολύ δύσκολα”.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Μακρακώμης, Παν. Κοντογεώργο “η φωτιά απέχει από την Τσούκα λιγότερο από 600 μέτρα και οι κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί σε ένα σημείο για να επιχειρήσουν να την περιορίσουν». «Ήδη έχουν μαζέψει κυψέλες με μέλισσες από την περιοχή ενώ έχουν καεί ελιές φιστικιές και άλλες δενδρώδεις καλλιέργειες» προσθέτει και σημειώνει πως «στο ίδιο σημείο είχαμε φωτιά και πέρυσι”.

Από την πλευρά του, ο Φώτης Κόρδας, πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, δήλωσε στο lamianow.gr: “Αν δεν έρθουν αεροπλάνα να κάνουν ρίψεις, έχω την αίσθηση ότι η φωτιά θα φτάσει πολύ γρήγορα στο χωριό μας. Οι δεξαμενές του χωριού είναι γεμάτες. Έχουμε κάνει πρόβλεψη, ευτυχώς… ας ελπίσουμε να μας βοηθήσει και η τύχη.

Αν χρειαστεί θα γίνει ακόμη και εκκένωση είμαστε σε επικοινωνία με την αστυνομία αλλά και την πυροσβεστική. Η φωτιά είναι 200-300 μέτρα από το σπίτια. Έχουμε ενημερώσει τους κατοίκους να είναι σε επιφυλακή”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εκτός λειτουργίας Taxisnet, πόθεν έσχες και e-παράβολο μέσα στον Μάιο λόγω αναβάθμισης
Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες δεν θα είναι διαθέσιμες για ένα χρονικό διάστημα λόγω αναβάθμισης των υποδομών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης
EUROKINISSI
Ανατίναζαν ΑΤΜ τραπεζών στη Χαλκιδική με λεία 170.000 ευρώ - Έριχναν λευκή σκόνη στα αυτοκίνητά τους για να εξαφανίσουν τα ίχνη
Σε βάρος των δύο δραστών των διαρρήξεων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής, της έκρηξης, καθώς και για το αδίκημα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών
Εξιχνίαση διαρρήξεων σε ΑΤΜ τραπεζών στη Χαλκιδική
Eγκληματικές οργανώσεις διακινούσαν ναρκωτικά μέσα σε γήπεδα της Θεσσαλονίκης – Οι κωδικές λέξεις και οι «φουσκωμένοι» λογαριασμοί
24 συλλήψεις - Με σκοπό τα μέλη της οργάνωσης να κινούνται «ελεύθερα», είχαν ενοικιάσει το κυλικείο εντός του γηπέδου της ομάδας τους
Ναρκωτικά λεφτά και όπλα 1
Η κατάθεση της Σοφίας Παυλίδου για τον ξυλοδαρμό της από τον Μάνο Παπαγιάννη: «Έσπασε την πόρτα και με έπιασε από τον λαιμό»
"Η Κόνι Μεταξά μου έλεγε «κάνε κάτι για αυτό» έντρομη, «γιατί φοβάμαι ότι θα με σαπίσει και εμένα στο ξύλο. Κάνε μήνυση για να μπει αυτόφωρο»" είπε στην κατάθεσή της
Η Μαρία Παυλίδου