Ελλάδα

Φωτιά στη Μονεμβασιά – Μήνυμα του 112 για εκκένωση των περιοχών Καραβοστάσι και Πλύτρα: Απειλούνται σπίτια

Μαίνεται η πυρκαγιά στη Μονεμβασιά, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να αυξάνονται συνεχώς
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Καραβοστάσι στον δήμο Μονεμβασιάς στη Λακωνία το μεσημέρι της Δευτέρας (23.6.25).

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 12 το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Πλύτρας Λακωνίας και σύμφωνα με πληροφορίες εξελίσσεται έχοντας κάψει περιοχή πάνω από το Καραβοστάσι κι έχει φθάσει στην περιοχή Ξυλί.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Λακωνία κινητοποιήθηκαν 72 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Ρίψεις νερού πραγματοποιούν 8 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Στην επιχείρηση συμμετέχει ενεργά και η Πολιτική Προστασία του Δήμου Μονεμβασίας, διαθέτοντας μηχανήματα έργου και υδροφόρες, ενώ σημαντική είναι και η συμβολή εθελοντών και ιδιωτών της περιοχής.

Παράλληλα, η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται επί τόπου και ρυθμίζει την κυκλοφορία ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη διέλευση των δυνάμεων και η ασφάλεια των πολιτών.

Φωτιά στη Λακωνία
Πηγή φωτογραφίας: lakonikos.gr
Φωτιά στη Λακωνία
Πηγή φωτογραφίας: lakonikos.gr
Φωτιά στη Λακωνία
Πηγή φωτογραφίας: lakonikos.gr

Η φωτιά παραμένει σε εξέλιξη και έχει ήδη προκαλέσει ζημιές σε δασικές και καλλιεργήσιμες εκτάσεις με ελιές. Η πυρκαγιά φέρεται να ξέσπασε από αγροτικές εργασίες στο σημείο και πλέον απειλεί σπίτια.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μεγάλη μάχη για να την περιορίσουν το συντομότερο δυνατό, με βασική προτεραιότητα την αποτροπή κινδύνου για κατοικίες και ανθρώπινες ζωές.

Μηνύματα από το 112

Στις 14:35 ήχησε το 112 στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων με προειδοποίηση να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή #Καραβοστάσι της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα».

Στις 16:30 στάλθηκε δεύτερο μήνυμα από το 112 στους κατοίκους με εντολή εκκένωσης από τις περιοχές Καραβοστάσι και Πλύτρα και κατεύθυνση προς Παπαδιάνικα.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι έως και 5 μποφόρ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νεκρή στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου βρέθηκε η 34χρονη που πέταξε το νεογέννητο βρέφος της στα σκουπίδια
Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, το γεγονός πως κρατούνταν στις φυλακές Κορυδαλλού και δεν νοσηλεύτηκε στο Ψυχιατρείο των φυλακών της Θήβας, επιβάρυνε την υγεία της
Φωτογραφία από cretalive.gr
Ταυτοποιήθηκε η οδηγός που πάτησε και σκότωσε τον σκύλο στη Γαστούνη - «Φοβήθηκα και έφυγα»
«Είδα το σκυλί στη μέση του δρόμου. Σταμάτησα για να μην το πατήσω. Περίμενα για λίγο και πίστευα ότι έφυγε και ξεκίνησα ξανά. Κατάλαβα ότι το πάτησα, αλλά φοβήθηκα και γι’ αυτό έφυγα» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς
Αυτοκίνητο πάτησε και σκότωσε σκυλάκι στη Γαστούνη 70
Σταυρούλα Λεβεντάκη: «Μου μίλησε απαξιωτικά, την χτύπησα στο κεφάλι και την μαχαίρωσα κοντά στην καρδιά», είπε ο Σκοπιανός που ομολόγησε τη δολοφονία
Τύλιξε τη σορό σε σακούλες και την έθαψε κοντά στο σημείο όπου βρέθηκαν τα δενδρύλλια κάνναβης – Ισχυρίζεται πως τσακώθηκαν για την ακαταστασία του σπιτιού, χωρίς αυτό το σενάριο να πείθει τις αρχές
Ο Σκοπιανός δολοφόνος και η Σταυρούλα Λεβεντάκη