Ελλάδα

Φωτιά στη Χίο: Ανεξέλεγκτο παραμένει το πύρινο μέτωπο, τέσσερις πυροσβέστες και ένας εθελοντής τραυματίες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στη Χίο με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν αγώνα για να την θέσουν υπό έλεγχο και να μην περάσει σε δεντρόφυτη περιοχή.

Η φωτιά απειλεί μεγάλους πνεύμονες πρασίνου στη βορειοδυτική και κεντρική Χίο και το πύρινο μέτωπο καίει στην περιοχή της Σιδηρούντας. 

Στην προσπάθεια κατάσβεσης 4 πυροσβέστες και ένας συνταξιούχος πυροσβέστης που συμμετείχε εθελοντικά τραυματίστηκαν.

Φέρουν ελαφρά εγκαύματα και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Χίου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί και αυτή την ώρα επιχειρούν 89 πυροσβέστες, 7 ομάδες πεζοπόρων, 15 οχήματα, πέντε αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα

fwtia ios fwtia ios

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με πληροφορίες του politischios οφείλεται σε εμπρησμό και λόγω των ισχυρών ανέμων επεκτάθηκε γρήγορα , με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί το 112 για τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι κλήθηκαν να μετακινηθούν σε ασφαλές σημείο.

Η πυρκαγιά μέχρι και αργά το μεσημέρι της Δευτέρας (01/07/2024), έκαιγε ανεξέλεγκτη σε αγροτοδασική και αμιγώς δασική έκταση, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να προσπαθούν να σταματήσουν την εξάπλωσή της προς την περιοχή Αψηλές, όπου υπάρχει μεγάλος πνεύμονας πρασίνου.

fwtia ios

Όπως αναφέρει η alithia έχουν μεταφερθεί τρεις πυροσβέστες στο νοσοκομείο με εγκαύματα, ενώ αναζητείται ένας ηλικιωμένος από το χωράφι του οποίου πιθανολογείται ότι ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθησαν 2 αρχαιοκάπηλοι που άνοιξαν τούνελ βάθους 12 μέτρων στη Φωκίδα – Έψαχναν αρχαία νομίσματα
Το τούνελ των 12 μέτρων είχε φώτα, ρεύμα, εξαερισμό, καθώς και ανελκυστήρα για να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν οι συλληφθέντες, ενώ παράλληλα διερευνάται το εάν τελικά βρέθηκε κάτι
Το τούνελ 12 μέτρων στη Φωκίδα
«Έστειλα το επίμαχο βίντεο AI με τον 11χρονο στον ξάδερφό του επειδή μου φάνηκε λάθος» λέει ο 13χρονος που κατηγορείται
Η οικογένεια του 11χρονου ζήτησε τη δίωξη του 13χρονου για πορνογραφία ανηλίκων - «Δεν είχα κανέναν λόγο να δημιουργήσω τέτοιο περιεχόμενο, δεν είχα κανένα σχετικό υλικό στην κατοχή μου» υποστηρίζει ο ανήλικος
Παιδί
2
Η καταγγελία του Γιώργου Μαζωνάκη για εισβολείς σπίτι του - «Ο φόβος μου μεγιστοποιείται επειδή έχω σκληρή δικαστική αντιδικία με την οικογένειά μου»
Όπως προκύπτει, φέρεται να υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στην τοποθέτηση κοριού το 2023 και τις ύποπτες κινήσεις που περιέγραψε ο τραγουδιστής στον κήπο του σπιτιού του, δυο χρόνια μετά
Ο Γιώργος Μαζωνάκης