Ελλάδα

Φωτιά στην Κέρκυρα: Μάχη με τις φλόγες στην Παλιά Περίθεια

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Κέρκυρα με την φωτιά να καίει στην Παλιά Περίθεια κάτω από τον Παντοκράτορα. 

Η φωτιά στο σημείο εκείνο καίει ανεξέλεγκτη με τα εναέρια μέσα να προσπαθούν να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο.

Η περιοχή βρίσκεται κάτω από το βουνό Παντοκράτορας που βρίσκεται και το ομώνυμο μοναστήρι. 

Παράλληλα αναζωπύρωση υπάρχει και στον Άγιο Γεώργιο Κασσιώπης. Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες όλη τη νύχτα είχαν σαν αποτέλεσμα να μην καεί κανένα σπίτι. Στο έργο της κατάσβεσης καθοριστική συμβολή έχουν τα εναέρια μέσα. Ειδικότερα επιχειρούν ένα ελικόπτερο Αυγούστα Μπελ, δύο πυροσβεστικά ουκρανικά αεροπλάνα και δύο αεροπλάνα τύπου PZL.

Μιλώντας στο newsit.gr ο δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης ανέφερε… «Η φωτιά καίει περιμετρικά της Παλιάς Περίθειας. Κάνουν εξαιρετική δουλειά τα εναέρια μέσα για να περιορίσουν το μέτωπο. Τα πράγματα είναι ελεγχόμενα. Η κατάσταση είναι καλύτερη από χθες όπου κινδύνευσαν πολλοί οικισμοί. Οι τουρίστες έχουν αρχίσει και επιστρέφουν στα καταλύματά τους».

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 62 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρων, 21 πυροσβεστικά οχήματα.

Έως το μεσημέρι μια πρώτη εκτίμηση της πυροσβεστικής αναφορικά με την καμένη γη ήταν 25.000 στρέμματα. 

fotia palia peritheia fotia palia peritheia

Αννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο ντοκουμέντο με την 16χρονη λίγο πριν καταρρεύσει έξω από το κλαμπ στο Γκάζι - Ήταν με φίλες της σε ψιλικατζίδικο
Οι αστυνομικές αρχές που δεν ενημερώθηκαν από το νοσοκομείο για το περιστατικό έχασαν πολύτιμο χρόνο, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τις συνθήκες και τα αίτια που οδήγησαν στο θάνατο την ανήλικη
Γκάζι: Βίντεο ντοκουμέντο με την 16χρονη πριν καταρρεύσει έξω από το κλαμπ – Ήταν με φίλες της σε ψιλικατζίδικο
9
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Όλα είναι ψέματα, είμαι καθαρός και θα κινηθώ νομικά» λέει ο «Φραπές» για Jaguar και 2,5 εκατ. ευρώ
«Με είδε κανείς στο Ηράκλειο να κυκλοφορώ με Jaguar; Ένα αγροτικό έχω, φορτωμένο μέρα και νύχτα ζωοτροφές» - «Αν νομίζουν όλοι ότι θα ξεπλυθούν πάνω μου, θα γελάσουμε καλά. Θα πέσουν πολλοί. Εγώ δε θα πέσω γιατί είμαι καθαρός»
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
22