Ελλάδα

Φωτιά στην Πάρνηθα: Ελεύθεροι οι 3 προσαχθέντες για απόπειρα εμπρησμού σε Μενίδι και Αυλώνα – Κρατείται ο πρώην δικηγόρος

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις ύποπτοι που είχαν προσαχθεί για απόπειρα εμπρησμού την Πέμπτη (24.05.23). Πρόκειται για δύο 31χρονους στο  Μενίδι και και έναν 45χρονο στον Αυλώνα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο τέταρτος, ο 45χρονος πρώην δικηγόρος, κρατείται.

Σημειώνεται ότι ο πρώην δικηγόρος είχε εντοπιστεί να κινείται στην περιοχή του Αυλώνα, ενώ σημειώνονταν συνεχώς αναζωπυρώσεις. Οι δύο που είχαν προσαχθεί για απόπειρα εμπρησμού στο Μενίδι και αφέθηκαν ελεύθεροι είναι 31χρονοι, οι οποίοι εντοπίστηκαν να κινούνται μέσα σε αυτοκίνητο σε απαγορευμένη περιοχή (στην οδό Φιλίας των Λαών) και βρέθηκαν πάνω τους αναπτήρες και ένα σπρέι αυτοκινήτου.

Ο δεύτερος 45χρονος που αφέθηκε ελεύθερος και είχε προσαχθεί για απόπειρα εμπρησμού στον Αυλώνα, είναι κάτοικος της περιοχής, ο οποίος εθεάθη να κινείται με ένα ασημί όχημα στα μέρη εκεί. 

Υπάρχουν πληροφορίες ότι έχει ψυχολογικά προβλήματα και στην κατοχή του βρέθηκαν κυάλια, σπινθηριστής, βαμβάκι και αναπτήρες.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα την Πέμπτη κατά την ενημέρωση για τις φωτιές στην Ελλάδα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας έκανε λόγο για 9 απόπειρες εμπρησμού και χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, μιλώντας για «αλητήριους εμπρηστές που θέτουν σε κίνδυνο ζωές», έστειλε αυστηρό μήνυμα πως «δεν θα γλιτώσετε, θα σας βρούμε!».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πλακιάς για τα βίντεο στα Τέμπη: «Αφού πάει κουβά το αφήγημα του φορτίου, λένε πόσο κρίσιμα είναι για το μπάζωμα»
«Δεν βρήκαν φορτίο ούτε εύφλεκτο υλικό, βρήκαν υλικό που συσχετίζεται με την διαμόρφωση του χώρου τις πρώτες ώρες μετά την σύγκρουση» λέει ο Νίκος Πλακιάς
Νίκος Πλακιάς 11
Αυτή είναι η άδεια της έγκρισης των εργασιών στο μπαλκόνι στην Κόρινθο που έπεσε και σκότωσε την 43χρονη - Τι λέει  ο μηχανικός
«Δεν είχε ληφθεί όμως κανένα προστατευτικό μέτρο, δεν είχε κλείσει το πεζοδρόμιο, δεν είχαν μπει τα αυτονόητα μέτρα ασφάλεια», τονίζει ο δήμαρχος Κορίνθου Νικόλαος Σταυρέλης
Το σημείο που έπεσε το μπαλκόνι 8