Ελλάδα

Φωτιά στο Παλαιοχώρι Φθιώτιδας: Σηκώθηκαν 6 εναέρια μέσα

Καίγονται γεωργικές εκτάσεις, ενώ κοντά στο μέτωπο βρίσκεται δασική έκταση
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (20.07.2026) σε περιοχή της Φθιώτιδας.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στο Παλαιοχώρι στην Φθιώτιδα, ενώ άμεσα ειδοποιήθηκαν και κινητοποιήθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Για την κατάσβεση επιχειρούν 30 πυροσβέστες, με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 4ης ΕΜΟΔΕ και 8 πυροσβεστικά οχήματα.

Από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού 5 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Συνδρομή και από υδροφόρες του δήμου Λαμιεών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καίγονται γεωργικές εκτάσεις, ενώ κοντά στο μέτωπο βρίσκεται δασική έκταση.

Φωτιά

Φωτιά

Φωτιά

Φωτιά

 

Όπως επισημαίνεται από την Πυροσβεστική, η περιοχή σήμερα είναι σε υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία 3).

Παράλληλα στο σημείο μεταβαίνει το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Φθιώτιδας προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ηφαίστειο Σαντορίνης: Ένας 15χρονος που δεν πρόλαβε να ξεφύγει από το τσουνάμι μπορεί να αλλάξει τη χρονολογία της προϊστορικής έκρηξης
Η νέα ανάλυση του σκελετού, μέσω ραδιοχρονολόγησης, φαίνεται να τοποθετεί την έκρηξη περίπου στο 1500 π.Χ., δηλαδή νωρίτερα από προηγούμενες εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για το 1600 π.Χ.
Στιγμιότυπο από τον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου, στην Σαντορίνη