Ελλάδα

Φωτιά στον Ωρωπό: Η συγκλονιστική εικόνα της πύρινης λαίλαπας από το πυροφυλάκιο του Κατσιμιδίου στην Πάρνηθα

Υπεράνθρωπες είναι οι προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων στο σημείο, που προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες προκειμένου να περιορίσουν τις φλόγες

Μαίνεται ανεξέλεγκτα η φωτιά που ξέσπασε σήμερα (09.07.2025) το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση κοντά στο Ασπροχώρι στον Ωρωπό και έχει επεκταθεί καίγοντας παρθένα βλάστηση στην περιοχή.

Τα μέτωπα της φωτιάς η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη είναι δύο. Το ένα καίει νότια από το χωριό, κοντά στο νεκροταφείο Ασπροχωρίου και το δεύτερο βόρεια προς Ωρωπό. Οι άνεμοι που πνέουν είναι ισχυροί, ενώ μετά τη δύση του ηλίου σταμάτησαν οι εναέριες ρίψεις νερού με αποτέλεσμα οι τεράστιες φλόγες να φουντώσουν.

Λόγω της άμεσης επέκτασης της πυρκαγιάς, διακόπηκε η κυκλοφορία στην Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας στην άνοδο, ενώ κόπηκε και η ηλεκτροδότηση στην περιοχή.

Πριν τις 19:00 ήχησε το 112 στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων για εκκένωση του χωριού Ασπροχώρι και απομάκρυνση προς την Εθνική οδό. Η φωτιά πλέον απειλεί σπίτια, ενώ οι φλόγες της φτάνουν μέχρι και τα 30 μέτρα ύψος.

Συγκλονίζουν οι εικόνες της φωτιάς όπως αυτή φαίνεται από το πυροφυλάκιο του Κατσιμιδίου. Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, υπάρχουν φόβοι για το ενδεχόμενο οι άνεμοι από δυτικοί να πνέουν βόρειοι με αποτέλεσμα να κατευθυνθεί προς την Πάρνηθα.

Υπεράνθρωπες είναι οι προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων στο σημείο, που προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες προκειμένου να περιορίσουν τις φλόγες.

Στο σημείο έσπευσαν και παραμένουν 170 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης, της 4ης και της 10ης ΕΜΟΔΕ, 39 οχήματα, εθελοντές.

Στο έργο της κατάσβεσης, πριν πέσει το σκοτάδι, βοηθούσαν από αέρος 13 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα ωστόσο πλέον, έχουν μείνει στην περιοχή μόνο οι επίγειες δυνάμεις.

Συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες Ελληνικού Στρατού και ΟΤΑ. Με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου, Θ. Βάγια, στην πυρκαγιά έχει μεταβεί κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε. για την διερεύνηση των αιτιών της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βεντέτα στα Βορίζια: Το ολονύχτιο μοιρολόι στο σπίτι του 39χρονου, τα 5 πρόσωπα που είναι στο «κάδρο» των Αρχών και τα κλειστά στόματα
Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό από την ΕΛΑΣ για τα 3 άτομα που φέρεται να εμπλέκονται στο αιματοκύλισμα - Δραματικές οι στιγμές στο σπίτι του 39χρονου
Ο Φανούρης Καργάκης που έπεσε νεκρός από τους πυροβολισμούς 22
Ο Μιχάλης Αεράκης για το μακελειό στα Βορίζια: «Το θέμα είναι η Παιδεία, πρέπει να ληφθούν αυστηρά μέτρα»
«Τα νέα παιδιά θεωρούν "καπετανάτο" να πίνουν κούπες και όταν μεγαλώσουν να έχουν κι ένα περίστροφο στη μέση τους. Ή να βλέπουμε παιδάκια 9 χρονών να οδηγούν τζιπ 4Χ4 και δεν τους μιλάει κανένας», υπογράμμισε ακόμα
Μιχάλης Αεράκης
5