Ελλάδα

Φωτιά στη Ροδόπη: Σε ύφεση η πυρκαγιά – Φόβος να μην υπάρξει αναζωπύρωση

Πάνω από 80 πυροσβέστες, 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη πάλεψαν με τις φλόγες - Βίντεο από το πύρινο μέτωπο

Με τις φλόγες πάλεψαν για αρκετές ώρες οι πυροσβέστες στη Ροδόπη. Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 08:00 το πρωί της Κυριακής (10.08.2025) στη Νέα Μουσινόπολη Ροδόπης με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις αρχές. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, η φωτιά φαίνεται πως είναι υπό έλεγχο.

Λίγο μετά τις 11:00 το πρωί, νέα φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Ήφαιστος στη Ροδόπη. Λόγω αυτού στάλθηκε μήνυμα από το 112 και ζητούνταν η εκκένωση της περιοχής.

«Αγροτοδασική πυρκαγιά στην περιοχή Ήφαιστος της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Ήφαιστος απομακρυνθείτε προς Πανεπιστημιούπολη. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Αυτό ωστόσο δεν ήταν το πρώτο μήνυμα από το 112. Γύρω στις 09:00 το πρωί στάλθηκε μήνυμα από το 112 στους κατοίκους προειδοποιώντας τους για την φωτιά στη Ροδόπη.

«Αγροτοδασική πυρκαγιά στην περιοχή Νέα Μουσινούπολη της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφερόταν στο μήνυμα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αυξήθηκαν, κατά τη διάρκεια της ημέρας, ώστε οι φλόγες να μην κάψουν τους οικισμούς της περιοχής.

Στο μέτωπο επιχείρησαν 82 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων της 7ης ΕΜΟΔΕ και 22 οχήματα, ενώ για την αεροπυρόσβεση σηκώθηκαν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Στο σημείο παραμένει μεγάλη πυροσβεστική δύναμη ώστε να σβήσουν και τα τελευταία καντηλάκια και να μην υπάρξει αναζωπύρωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Από το 2024 είχαν γίνει καταγγελίες σε βάρος του Γιώργου Τσαγκαράκη - «Δεν γνωρίζω καν τον κύριο» λέει η χήρα του Δημήτρη Μυταρά
«Είναι έγκλημα το να κάνεις πλαστά έργα και να τα πουλάς για γνήσια, είναι ένα έγκλημα που διαιωνίζεται, πρώτη φορά το ακούω αυτό το όνομα», είπε η χήρα του γνωστού καλλιτέχνη Δημήτρη Μυταρά
Ο γκαλερίστας Γιώργος Τσαγκαράκης
Μαρία Γρατσία: «Φιάσκο η δίκη για τα Τέμπη, ένιωσα ντροπή ως λειτουργός της δικαιοσύνης» – Αινιγματική για το κόμμα Καρυστιανού
«Μία μητέρα θανόντος είπε ότι δεν άντεχε να κάθεται δίπλα σε κατηγορούμενο, ενώ άλλος συγγενής θύματος τόνισε ότι βίωσε κρίση πανικού», επισήμανε
Μαρία Γρατσία
Στη φυλακή αρχιμανδρίτης που μαζί με πρώην ιερέα «έφαγαν» 1,5 εκατομμύριο από πιστούς στη Θεσσαλονίκη
Έταζαν καίριες θέλεις στην Μητρόπολη και είχαν πλαστογραφήσει έγγραφα με σφραγίδες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ακόμη και του Οικουμενικού Πατριαρχείου
Δικαστική αίθουσα
Συγκλονίζει η μητέρα του Γιώργου Τσιτόγλου που δολοφονήθηκε στην Καρδίτσα - «Αν ήξερα τι θα πάθει δε θα τον άφηνα να φύγει»
«Κάτι άλλο κρύβεται, θέλω να βρεθεί αυτή η αλήθεια και να το πληρώσουν όλοι όσοι είναι από πίσω , ήταν ο καλύτερος πατέρας του κόσμου και είχε αδυναμία στο παιδί του», ανέφερε συγκινημένη η πρώην σύζυγος του
Καρδίτσα
Θεσσαλονίκη: Κλείνει τμήμα της Περιφερειακής την Πέμπτη το βράδυ – Διακοπή κυκλοφορίας στο ύψος του «Παπαγεωργίου»
Οι οδηγοί που κινούνται στην περιοχή καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς θα υπάρξουν αποκλεισμοί κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα σημεία και ώρες
Θεσσαλονίκη έργα σε δρόμο