Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό και άλλων αγνοούμενων στα ανοιχτά της Γαύδου μετά το ναυάγιο που είχαν με τη λέμβο τους. Μέχρι στιγμής 3 άτομα έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους και ένας ανήλικος. Και ενώ στελέχη του Λιμενικού Σώματος επιχειρούν στο σημείο, τα ξημερώματα, (12.11.2025) νέα καραβιά μεταναστών έφτασε στο Ηράκλειο.
Φόβοι πως οι 3 νεκροί του χθεσινού ναυαγίου στη Γαύδου δεν είναι οι μόνοι, εκφράζουν στελέχη του Λιμενικού Σώματος, μετά από πληροφορίες των ίδιων των μεταναστών. Οι αρχές αναφέρουν πως συνεχίζουν να επιχειρούν για τον εντοπισμό και άλλων αγνοούμενων καθώς δεν έχει διευκρινιστεί το πόσοι μετανάστες ήταν πάνω στη λέμβο. Το σίγουρο είναι πως εντός της βρέθηκαν 18 άνδρες από το Μπαγκλαντές, 7 άνδρες από την Αίγυπτο, 7 άνδρες από τη Σομαλία, 5 άνδρες από την Υεμένη, 4 άτομα από τη Συρία, εκ των οποίων τα 3 ανήλικα και 14 άνδρες από το Σουδάν.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Όσον αφορά τους νεκρούς, πρόκειται για έναν άνδρα, μία γυναίκα και έναν ανήλικο. Και οι 3 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής.
Στο νοσοκομείο Ρεθύμνου μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση και ένας 23χρονος από το Σουδάν ο οποίος νοσηλεύεται με βαριά πνευμονία.
Όλοι επέβαιναν σε ένα ξύλινο σκάφος που ξεκίνησε από τη Λιβύη και μάλιστα ήταν οι ίδιοι οι διασωθέντες που επικοινώνησαν με δορυφορικό τηλέφωνο και ζήτησαν βοήθεια, αναφέροντας ότι κινδυνεύουν να πνιγούν.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Βίντεο ντοκουμέντο που τραβήχτηκε λίγο πριν το ναυάγιο, δείχνει τους μετανάστες να ουρλιάζουν για βοήθεια.
Δείτε το βίντεο:
Νέα καραβιά με 28 μετανάστες στην Κρήτη
Σκάφη γεμάτα με μετανάστες δεν σταματούν να φτάνουν στην Κρήτη. Λίγες ώρες μετά το ναυάγιο και συγκεκριμένα τα ξημερώματα, νέα καραβιά με 28 άτομα έφτασε στο Λέντα. Άμεσα ενημερώθηκαν οι λιμενικές αρχές που έσπευσαν στο σημείο και ξεκίνησε η διαδικασία περισυλλογής και καταμέτρησής τους.
Στην πλειονότητά τους οι μετανάστες είναι άνδρες ενώ υπάρχουν 2 γυναίκες και ένα παιδί μόλις 5 χρόνων.
Δύο από τους μετανάστες εμφάνισαν προβλήματα υγείας και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως είχαν παρουσιάσει πρόβλημα με το ζάχαρό τους.
Οι 26 από τους μετανάστες είναι από το Σουδάν ενώ 2 είναι από το Μπαγκλαντές, οι οποίοι και εξετάζονται για το αν είναι οι διακινητές.
Οι μετανάστες αναμένεται να μεταφερθούν στο Ηράκλειο όπου και θα φιλοξενηθούν προσωρινά.