Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Γεωργιάδης: Ανοίγουν τα γυμναστήρια για τους εμβολιασμένους – Τι απελευθερώνεται και πότε

γυμναστήρια

Όσο προχωράνε οι εμβολιασμοί τόσο θα έχουμε μεγαλύτερες ελευθερίες, υπογράμμισε σήμερα πρωί στην ΕΡΤ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Παράλληλα ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε πως αυτή την εβδομάδα θα χαραχτεί το χρονοδιάγραμμα για τις δραστηριότητες που θα εκκινήσουν το επόμενο διάστημα.

Ωστόσο ο ίδιος τόνισε ότι «η αφαίρεση όλων των μέτρων στήριξης δεν είναι συνετή. Κάποια μέτρα θα συνεχιστούν και αφού η αγορά λειτουργεί», ενώ πρόσθεσε ότι αρχές Ιουνίου και ανάλογα με την πρόοδο των εμβολιασμών θα ανοίξουν και οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση.

«Αν όλα πάνε καλά στις 17 του μήνα θα ανοίξουμε τα γυμναστήρια, αρχικά για τους εμβολιασμένους», όπως είπε και παράλληλα σημείωσε ότι σχεδιάζεται έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τα γυμναστήρια.

«Θα υπάρχει ειδικό πρόγραμμα για γυμναστήρια και παιδότοπους ως επιδότηση», ανέφερε χαρακτηριστικά. Το ολικό άνοιγμα των γυμναστηρίων, όπως είπε, θα γίνει στις αρχές Ιουνίου.

Παράλληλα μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ από τις 15 Μαΐου θα ξεκινήσει η άρση των SMS για τη μετακίνηση, τουλάχιστον για το λιανεμπόριο.

«Από τις 15 του μηνός λογικά το ωράριο στην εστίαση θα πάει 12 το βράδυ, και μετά μια – δύο εβδομάδες θα διευρυνθεί περαιτέρω, ενώ τα click away – click inside τελειώνουν στις 14 του μηνός».

Στις δεξιώσεις για γάμους σε κτήματα, θα είναι σε ροτόντες των 6 όπως και στην εστίαση, αλλά την πυκνότητα θα την αποφασίσουν μέσα στην εβδομάδα οι γιατροί, ανέφερε, και πρόσθεσε και εδώ πως τα γυμναστήρια ανοίγουν στις 17 του μηνός, πρώτα για τους εμβολιασθέντες, και αργότερα, στις αρχές Ιουνίου για τους υπόλοιπους.

Για τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, είπε ότι από τα μέσα Μαΐου, με το άνοιγμα του τουρισμού, αναμένεται να ξεκινά από τα μεσάνυχτα αντί για τις 11 μ.μ. Με το άνοιγμα του τουρισμού, αίρεται και η απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων.

«Θα έχουμε μεγάλο πακέτο για τον κλάδο του τουρισμού σε ό,τι αφορά τις ενισχύσεις» σημείωσε ο ίδιος.

Για τις λαϊκές αγορές έχουμε τα 5 μέτρα απόσταση (μεταξύ πάγκων) και το 50 – 50 (δηλαδή την παρουσία των παραγωγών με πάγκους εκ περιτροπής μέσα στη βδομάδα για μισές ημέρες) το θέμα θα συζητηθεί μέσα στην επιτροπή , όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις