Ελλάδα

Διοικητής Ελπίς: «Δέκα χιλιάδες αυτοκτονίες σε 5 χρόνια, η τελευταία ήταν του παιδιού μου»

Μια πραγματικά σπαρακτική συνέντευξη παραχώρησε στην ιταλική Corriere Dela Sera ο διοικητής του νοσοκομείου Ελπίς, Θεόδωρος Γιάνναρος. Η συνέντευξη αναρτήθηκε στη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας με τίτλο «Δέκα χιλιάδες αυτοκτονίες σε πέντε χρόνια, η τελευταία ήταν του παιδιού μου».

«Από την αρχή της κρίσης, το 2011, έχασαν την ζωή τους περίπου 11.000 άτομα, αυτοκτόνησαν. Είναι μια μεγάλη πόλη, όχι ένα χωριουδάκι. Μια μεγάλη πόλη εξαφανίσθηκε από τον χάρτη, ο γιος μου ήταν ένας από αυτούς», δηλώνει στη συνέντευξη ο διοικητής του νοσοκομείου και προσθέτει: «Δεν ξέρω με ποιον τρόπο κάποιος μπορεί να εξηγήσει αυτό που συνέβη. Πολλά άτομα προσπάθησαν να αυτοκτονήσουν, αλλά τους έσωσαν, ενώ δέκα χιλιάδες έχουν ήδη πεθάνει», προσθέτει.

«Τώρα οι τράπεζες άρχισαν να παίρνουν τα σπίτια μας. Πόσους άλλους νεκρούς χρειάζονται για να καταλάβουν;» αναρωτιέται ο Θεόδωρος Γιάνναρος, αναφερόμενος στα χρέη των πολιτών, που είναι αποτέλεσμα της κρίσης, και συμπληρώνει: «Αυτή είναι μια ερώτηση στην οποία δεν είμαι σε θέση να απαντήσω. Το μόνο που ξέρω είναι ότι έχουμε όλοι την ίδια καρδιά, το ίδιο χαμόγελο, τα ίδια λυπημένα μάτια των ανθρώπων του υπόλοιπου κόσμου, αλλά είμαστε τόσο κλειστοί μέσα στην Ευρώπη».

«Αν στην Γερμανία ένα σκυλί πεθάνει με άσχημο τρόπο η είδηση προβάλλεται στις τηλεοράσεις και στις εφημερίδες. Είδατε να γίνεται αναφορά σε δέκα χιλιάδες άτομα που αυτοκτόνησαν; Δεν νομίζω, διότι αυτή την στιγμή η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι τίποτα. Μπορώ μόνο να πω ότι ντρέπομαι που είμαι Ευρωπαίος» υπογραμμίζει, τέλος, στην συγκινητική του μαρτυρία, ο διοικητής του νοσοκομείου Ελπίς.

πηγη: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο ντοκουμέντο λίγο πριν τη σύγκρουση του αγροτικού του 41χρονου με το φορτηγό στον Ασπρόπυργο
Στο βίντεο από κάμερα επιχείρησης στην περιοχή, καταγράφεται το γκρι αγροτικό αυτοκίνητο του 41χρονου να βγαίνει στον δρόμο που κινείται το φορτηγό κόκκινου χρώματος
Τροχαίο δυστύχημα με έναν νεκρό στον Ασπρόπυργο
«Χτύπαγαν» σούπερ μάρκετ και έκλεβαν μπουκάλια με αλκοόλ – Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση τους
Μέλος της εγκληματικής οργάνωσης και υπάλληλος ασφαλείας καταστήματος - στόχου που έδινε πληροφορίες στον «εγκέφαλο» - 9 συλλήψεις, στα 70.000 ευρώ η λεία τους - Πουλούσαν τα κλοπιμαία σε κάβα της ιδιοκτησίας τους
Δράστης