Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Γιάννης Σκαφτούρος: Τα μοιραία λάθη και παραλείψεις που οδήγησαν στη δολοφονία του

Γιάννης Σκαφτούρος: Τα μοιραία λάθη και παραλείψεις που οδήγησαν στη δολοφονία του

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών της δολοφονίας του Γιάννη Σκαφτούρου βρίσκεται σε εξέλιξη από την ΕΛΑΣ την ώρα που έρχονται στο φως τα μοιραία λάθη και οι παραλείψεις που διευκόλυναν το έργο των εκτελεστών.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος έπαιρνε δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ωστόσο την ημέρα της δολοφονίας τα είχε χαλαρώσει για τα καλά. Άνθρωποι του περιβάλλοντός του αναφέρουν πως φορούσε μονίμως αλεξίσφαιρο γιλέκο, κυκλοφορούσε με θωρακισμένο τζιπ και τη συνοδεία 4 με 5 ένοπλων φρουρών, με υπεύθυνο πρώην διοικητή αστυνομικού τμήματος της Αθήνας.

Όπως αποκάλυψε στο Mega ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος τις ώρες της επίθεσης, ο Γιάννης Σκαφτούρος είχε αποχωριστεί το αλεξίσφαιρο γιλέκο του και είχε δώσει και άδεια μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα, στον μικρό «στρατό» του, που τον φύλαγε.

Οι δράστες πιθανότατα συνεκτίμησαν πως το θύμα δεν φορούσε το γιλέκο στο σπίτι της μητέρας του, λόγω ασφάλειας που θα ένιωθε.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Γιάννης Σκαφτούρος πυροβόλησε προς τους δράστες, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε αν τους τραυμάτισε.

Οι αστυνομικές Αρχές επισημαίνουν πως η συγκεκριμένη δολοφονική επίθεση έχει πολλές ομοιότητες και με αυτήν του δημοσιογράφου Γιώργο Καραΐβάζ που δεν έχει εξιχνιαστεί ακόμη και με τις δολοφονίες του Βασίλη Στεφανάκου, του Δημήτρη Μάλαμα και του Μανώλη Καραγιάννη που και πάλι χρησιμοποιήθηκαν μηχανές με πολλούς επιβάτες και σχέδια αλληλοκάλυψης των δραστών.

Τον έκαψαν οι αναρτήσεις στα social media

Στο μεταξύ η αστυνομία αναζητά την πραγματική ταυτότητα των δολοφόνων. Η μηχανή που οι δύο από τους δράστες άθελά τους άφησαν πίσω τους, μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια και εξετάζεται εξονυχιστικά για δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Οπως ανέφερε το Star η αστυνομία θεωρεί ότι οι εκτελεστές είχαν προσπαθήσει να δουν τις κινήσεις του Γιάννη Σκαφτούρου όλο το προηγούμενο διάστημα.

Το λάθος πρέπει να έγινε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Την ημέρα του Πάσχα ανέβηκαν κάποιες φωτογραφίες από μέλη της οικογένειας του στα social media στις οποίες φαινόταν και ο Σκαφτούρος. Τότε, οι εκτελεστές σιγουρευτήκαν ότι ο στόχος ήταν στη Βοιωτία και ήξεραν ότι τα πράγματα εκεί ήταν πιο χαλαρά και θα μπορούσα να του επιτεθούν.

Μάλιστα, ο Γιάννης Σκαφτούρος φαίνεται πως άφησε ελεύθερους τους φρουρούς του μόλις μισή ώρα πριν εκτελεστεί.

Λίγη ώρα πριν τον θάνατό του, ο Γιάννης Σκαφτούρος χόρευε μόνος του το τελευταίο βαρύ ζεμπέκικο. Ήταν από το γλέντι που έστησε ανήμερα το Πάσχα με στενούς φίλους και συγγενείς στην αυλή του πατρικού του στα Σκούρτα Βοιωτίας.

Στο σημείο δίπλα από το κιόσκι με την ψησταριά όπως φαίνεται στο βίντεο , ο 55χρονος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των αδίστακτων εκτελεστών. Δύο από τους δράστες που κρατούσαν καλάσνικοφ, άφησαν τη μηχανή σε ένα μονοπάτι στο διπλανό κτήμα, πήδηξαν τη μάντρα του σπιτιού και άδειασαν το όπλο, χωρίς να υπολογίζουν εάν θα προκαλούσαν λουτρό αίματος αθώων θυμάτων.

Τον πυροβόλησαν ανάμεσα σε παιδιά

Εκείνη τη στιγμή μαζί με τον Γιάννη Σκαφτούρο που ήταν ο στόχος, υπήρχαν στο σημείο άλλα 14 άτομα, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά.

Σχεδόν όλες οι σφαίρες βρήκαν τον στόχο. Ο Γιάννης Σκαφτούρος έπεσε νεκρός. Ακριβώς δίπλα του, ήταν η κόρη του η οποία τραυματίστηκε στην κοιλιά, καθώς και ο πεθερός της από αδέσποτη σφαίρα στο πόδι. Οι δύο εκτελεστές αμέσως μετά την επίθεση προσπάθησαν να διαφύγουν. Τους περίμεναν με μηχανή άλλοι δύο συνεργοί τους. Όταν όμως βρήκαν από χωριό το σχέδιο διαφυγής ξαφνικά στράβωσε, αφού χρειάστηκε να αφήσουν την μία μηχανή σε κάτι χωράφια.

Οι δράστες άρχισαν να τρέχουν και, σύμφωνα με μαρτυρίες, διέφυγαν προς το διπλανό βουνό. Άφησαν πίσω τους όμως πολλά στοιχεία. Η μηχανή τους μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια και εξετάζεται εξονυχιστικά για δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό. Εκεί μεταφέρθηκε και το φορτηγάκι που προσπάθησαν να κλέψουν.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις