Ελλάδα

Γιατί είναι κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Κλειστά θα είναι την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου τα σχολεία της χώρας, και οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα έχουν μαθήματα.

Κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018. Κλειστά θα είναι τα σχολεία για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας αλλά και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, λόγω της διεξαγωγής εκλογών αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού. Πάντως δεν αποκλείεται πολλά σχολεία να παραμείνουν κλειστά και στις 28 Νοεμβρίου προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ με αίτημα την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

Οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν έχουν μαθήματα την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, λόγω της διεξαγωγής εκλογών αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΚΥΣΕΕΠ, ΠΥΣΕΕΠ). Δικαίωμα του εκλέγειν έχουν τα τακτικά μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) που ανήκουν οργανικά σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) και σε Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ) της χώρας, καθώς και οι προσωρινοί αναπληρωτές ΕΕΠ και ΕΒΠ και σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στον πίνακα των εκλογέων.

Δικαίωμα του εκλέγεσθαι έχουν μόνο τα τακτικά μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Γνωμοδότηση ΝΣΚ 32/2011).

Την ίδια στιγμή, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχοντας στην προμετωπίδα των αγώνων την ουσιαστική στήριξη του δημόσιου σχολείου, συνεχίζει να αγωνίζεται με κορυφαία αιτήματά του, σύμφωνα και με τις αποφάσεις της 87ης Γενικής Συνέλευσης του Κλάδου τον Ιούνιο του 2018, την απαίτηση για την άμεση πραγματοποίηση όλων των διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση, με βάση τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος και με κυρίαρχο κριτήριο την προϋπηρεσία, καθώς και τη διασφάλιση των ίσων δικαιωμάτων αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών.

Οι ελάχιστες συνταξιοδοτήσεις των τελευταίων ετών, οι μηδενικοί διορισμοί στην εκπαίδευση, η εργασιακή ανασφάλεια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη στέγασή τους και η άνιση αντιμετώπιση σε ότι αφορά τα δικαιώματά τους (άδειες κύησης-ανατροφής κα) αποτελούν κορυφαία ζητήματα που χρόνο με τον χρόνο εντείνονται. Στο πλαίσιο αυτό, με αίτημα αιχμής τους μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών και με το σύνολο των σοβαρών ζητημάτων του κλάδου ανοικτά, το ΔΣ της ΔΟΕ στην τακτική του συνεδρίαση την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018 ομόφωνα αποφάσισε την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 (3 τελευταίες ώρες του πρωινού, και 3 πρώτες του απογευματινού προγράμματος) για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται στην Αθήνα (13:00 στο Υπουργείο Παιδείας) και στη Θεσσαλονίκη (Άγαλμα Βενιζέλου 12:00) καθώς και στις συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις της Ελλάδας καλώντας όλους τους συναδέλφους μόνιμους και αναπληρωτές να συμμετέχουν ενεργά και με δυναμική παρουσία.

Παράλληλα καλεί τους τοπικούς συλλόγους εκπαιδευτικών όλης της χώρας να προκηρύξουν επιπλέον 3ωρη στάση εργασίας, όπου χρειάζεται, ώστε να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι για τη συμμετοχή τους στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΔΟΕ, ο αγώνας αφορά:
• μόνιμους, διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης,
• 14χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο με 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση άμεσα σε όλη τη χώρα,
• στήριξη της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης,
• εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων,
• μείωση της αναλογίας εκπαιδευτικών – μαθητών σε 1:15 για το νηπιαγωγείο και 1:20 για το δημοτικό σχολείο,
• αύξηση δαπανών για την παιδεία,
• υπεράσπιση των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στο νοσοκομείο με εγκαύματα 23χρονος μετά από εργατικό ατύχημα στη ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου
Οι διασώστες του ΕΚΑΒ αρχικά αφαίρεσαν τα ρούχα του 23χρονου, προκειμένου να απομακρυνθεί το καυστικό υγρό από το σώμα του μέσω πλύσεων και στη συνέχεια, εφάρμοσαν διαδικασίες αναζωογόνησης
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Αντιδράσεις με τη σύλληψη 2 ψυχιάτρων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής – Κατηγορούνται για την άρνηση νοσηλείας ασθενούς
Οι 2 εφημερεύοντες ψυχίατροι αρχικά διαπίστωσαν την ανάγκη για παραμονή του ασθενούς, αλλά αρνήθηκαν την άμεση εισαγωγή του επικαλούμενοι έλλειψη διαθέσιμων κλινών
Ψυχιατρικό νοσοκομείο Αττικής 1
Φωτιά σε Ραφήνα, Πικέρμι, Σπάτα: 6 καμένα σπίτια, πολλά με σοβαρές ζημιές – Αρχίζουν οι αυτοψίες
Λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις και γι’ αυτό τον λόγο δόθηκε εντολή να εκκενωθούν οι οικισμοί Αγία Κυριακή, Έτος Στέκο, Ήμερος Πεύκος και Βουνόπολη
Καμένο σπιτι στη Ραφήνα
Απειλούσαν την 14χρονη που βιάστηκε ομαδικά στο Κερατσίνι πως αν μιλήσει θα της κάνουν κακό – Συνελήφθη και ο 4ος κατηγορούμενος
Ο ιατροδικαστής επιβεβαίωσε τα όσα φρικτά έζησε η ανήλικη - Οι δράστες φέρεται πως είχαν κάνει χρήση ναρκωτικών το μοιραίο βράδυ - Συνελήφθη και η μητέρα του ενός για παραμέληση ανηλίκου
Ένας από τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους στην υπόθεση βιασμού
Ανανεώθηκε πριν 30 λεπτά
5
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 3 περιοχές λόγω της πύρινης λαίλαπας στην Ιεράπετρα - Σκληρή η μάχη με τις αναζωπυρώσεις
Κλειστές παραμένουν οι ξενοδοχειακές μονάδες που εκκενώθηκαν - Πνέουν ισχυροί άνεμοι στο νησί - Πάνω από 250 πυροσβέστες βρίσκονται στο σημείο για να σβήσουν τα «καντηλάκια»
Πυροσβέστες