Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Γιατρομανωλάκης: Έτσι θα λειτουργήσουν μουσεία, σινεμά και θέατρα

Γιατρομανωλάκης: Έτσι θα λειτουργήσουν μουσεία, σινεμά και θέατρα

Για την άρση των περιοριστικών μέτρων που έχουν να κάνουν με τον πολιτισμό μίλησε σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο νέος υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

“Ανοίγει επιτέλους ο πολιτισμός. Ανοίγουμε σταδιακά και με μέτρα.Επιτέλους μπαίνουμε σε σειρά και οι αγαπημένες καλοκαιρινές δραστηριότητες μπορούν να υλοποιηθούν” είπε χαρακτηριστικά.

“Το επόμενο είναι το ορόσημο είναι η Παρασκευή 14 Μαΐου, όταν ανοίγουν τα μουσεία, με μέτρα και περιορισμούς, αποστάσεις 2 μέτρων μέσα στους χώρους και μάσκες. Μια εβδομάδα μετά ανοίγουν τα θερινά σινεμά με πληρότητα 75%.” πρόσθεσε ο κ. Γιατρομανωλάκης.

Αναφορικά με τα θερινά σινεμά, εξήγησε ότι δεν έχει απαγορευτεί η δεύτερη παράσταση μέσα στην ημέρα, αλλά λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 23.00 κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να γίνει.

Τόνισε πάντως πως όταν αρθεί το μέτρο ή μετακινηθεί η ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, θα μπορούσε να προβληθεί και δεύτερη φορά μια ταινία στα θερινά σινεμά.

Επίσης πρόσθεσε ότι από τις 28 Μαΐου ξεκινούν και τα δημόσια, ανοιχτά θεάματα, όπως οι συναυλίες, με πληρότητα 50% και μόνο με καθήμενους.

“Οι γιατροί έχουν συστήσει να πάμε μόνο σε συναυλίες και θεάματα με καθήμενους και όχι με όρθιους” εξήγησε.

.

Όσο για το αν θα πραγματοποιηθούν κανονικά τα παραδοσιακά πανηγύρια μέσα στο καλοκαίρι, απάντησε ότι όλα θα πρέπει να προσαρμοστούν τις ιδιαίτερες συνθήκες που επιβάλει ο κορονοϊός.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις