Ελλάδα

Γιώργος Μοσχούρης: Οι σκηνές τρόμου και τα νέα βίντεο ντοκουμέντα από τη δολοφονία του Γιώργου Μοσχούρη στο Χαλάνδρι

Πού επικεντρώνονται οι αρχές, για να βρουν την ταυτότητα των εκτελεστών και να φτάσουν στην άκρη του νήματος

Σκηνές τρόμου και πανικού  διαδραματίστηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης (24/4/25) στο Χαλάνδρι, τόσο στο σημείο που οι δύο δράστες έκαναν την εκτέλεση του Γιώργου Μοσχούρη όσο και στην περιοχή που αποφάσισαν να κάψουν το αυτοκίνητο διαφυγή τους προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν 16.20 το μεσημέρι όταν στο οδό Παπανικολή στο Χαλάνδρι, οι ριπές του καλάσνικοφ έσκιζαν τον αέρα. Οι δύο άνθρωποι που προχώρησαν στην εκτέλεση, περίμεναν το θύμα τους να βγει από το διαγνωστικό κέντρο κι όταν τον είδαν άρχισαν να τον πυροβολούν.

Το θύμα είχε πάει στο κέντρο για μια αισθητική θεραπεία όπως θα έλεγε στη συνέχεια ένας γιατρός του διαγνωστικού.

Κι όλα αυτά σε έναν από τους πιο κεντρικούς και πολυσύχναστους δρόμους του Χαλανδρίου.

Οι σφαίρες έπεφταν βροχή, μέρα μεσημέρι, φτάνοντας μάλιστα ακόμη και στο γκισέ του διαγνωστικού κέντρου! Από θαύμα δεν υπήρξαν άλλα θύματα από αυτή την εκτέλεση.

Αφού κατάλαβαν ότι ο «στόχος» τους είχε αφήσει την τελευταία του πνοή, τότε επιβιβάστηκαν στο όχημα τους και κινήθηκαν προς την περιοχή της Δουκίσσης Πλακεντίας. Εκεί έβαλαν φωτιά στο όχημα τους κι εξαφανίστηκαν.

Αποκλεισμένο από αστυνομικές δυνάμεις το σημείο της μαφιόζικης δολοφονίας στο Χαλάνδρι
Οι Αρχές περισυλλέγουν στοιχεία γύρω από την εκτέλεση του 55χρονου στο Χαλάνδρι / Φωτογραφία Eurokinissi
Αποκλεισμένο από αστυνομικές δυνάμεις το σημείο της μαφιόζικης δολοφονίας στο Χαλάνδρι
Αποκλεισμένο από αστυνομικές δυνάμεις το σημείο της μαφιόζικης δολοφονίας στο Χαλάνδρι / Φωτογραφία Eurokinissi
Το σημείο της εν ψυχρώ εκτέλεσης στο Χαλάνδρι
Το σημείο της εν ψυχρώ εκτέλεσης στο Χαλάνδρι

Το newsit.gr φέρνει στο φως της δημοσιότητας νέα βίντεο από το πυρπολημένο αυτοκίνητο, ενώ την ίδια στιγμή κάτοικοι της περιοχής έχουν βγει στα μπαλκόνια τους και φωνάζουν «Πρέπει να είναι άνθρωπος μέσα, Παναγία μου».


Κάτοικος της περιοχής που πετάχτηκε από το σπίτι του την στιγμή που το αυτοκίνητο παραδόθηκε στις φλόγες περιγράφει στο newsit.gr τα όσα ακολούθησαν. «Ήμουν στο σπίτι κι ακούστηκαν οι εκρήξεις η πρώτη ήταν η πιο δυνατή. Κι εκεί κατάλαβα ότι κάτι γίνεται και βγήκα στο μπαλκόνι κι είδα ότι έχει πιάσει φωτιά το αυτοκίνητο. Πρέπει να είχε ξεκινήσει η φωτιά πριν δύο λεπτά από τη στιγμή που βγήκα. Δεν είδα κανέναν να κινείται κοντά στο αυτοκίνητο», λέει στο newsit.gr.  

Οι έρευνες των αστυνομικών επικεντρώνονται μεταξύ άλλων και στο σημείο που αποφάσισαν οι δράστες να κάψουν το όχημά τους κι αυτό γιατί εκτιμούν ότι τις προηγούμενες ημέρες είχαν περάσει από εκεί για να κάνουν κατόπτευση του χώρου και να σχεδιάσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τον τρόπο διαφυγής τους. Για το λόγο αυτός, συγκεντρώνουν υλικό από κάμερες της περιοχής.

Οι εκτελεστές οργάνωσαν κι υλοποίησαν με κάθε λεπτομέρεια το χτύπημα. Ήταν αποφασισμένοι να αφαιρέσουν τη ζωή του Γιώργου Μοσχούρη κι έδρασαν χωρίς να υπολογίσουν παράπλευρες απώλειες.

«Γύρω στις τέσσερις κι είκοσι περίπου ακούσαμε μέσα σε ένα λεπτό τρεις ριπές. Καταλάβαμε αμέσως ότι ήταν από καλάσνικοφ κι άρχισε να ουρλιάζει ο κόσμος. Μέσα σε δύο λεπτά είχαν φτάσει οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι πυροβόλησαν δύο άτομα», λέει στο newsit.gr κάτοικος της οδού Παπανικολή στο Χαλάνδρι.   

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Θεσσαλονίκη: «Του ζητούσαν χρήματα και πριν την αρπαγή» λέει ο πατέρας του 15χρονου που τον λήστεψαν και τον εκβίαζαν μέσα στο βαν
«Του άρπαξαν 70 ευρώ, του έσκισαν την μπλούζα, του πέταξαν το κινητό και τον παράτησαν εκεί», είπε ακόμα ο πατέρας για την εφιαλτική περιπέτεια του γιου του
Αρπαγή και ληστεία σε βάρος 15χρονου στη Θεσσαλονίκη
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι νεαροί που επιτέθηκαν σε 16χρονο που φορούσε φανέλα γνωστής ομάδας στην Θεσσαλονίκη
Οι νεαροί απαγορεύεται να παρακολουθήσουν από κοντά αγώνες της ομάδας τους, ενώ κατά την διάρκεια των αγώνων θα πρέπει να βρίσκονται στο αστυνομικό τμήμα
Περιπολικό 1
Καρυστιανού μετά την ανακοίνωση του Άρειου Πάγου για Τέμπη: Για άλλη μια φορά η αλήθεια μπαζώνεται
«Όταν όμως το Γενικό Χημείο Του Κράτους εντόπισε και ξυλόγιο και 12 υδρογονάνθρακες σε αυτοψία 2 χρόνια μετά, όχι μόνο δεν αναθεώρησε την άρνηση εκταφής, αλλά έκλεισε άρον άρον τη δικογραφία»
Μαρία Καρυστιανού 3