Ελλάδα

Γηροκομείο στον Κορυδαλλό: Εννιά ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο Γηροκομείο Αθηνών

Με έξι ασθενοφόρα που μίσθωσε η Περιφέρεια Αττικής απομακρύνθηκαν σήμερα το πρωί, παρουσία και της Αστυνομίας, 9 ηλικιωμένοι που διέμεναν στο γηροκομείο στον Κορυδαλλό και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Γηροκομείο Αθηνών.

Κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας και συνεννόησης του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, συνολικά θα μεταφερθούν στο Γηροκομείο Αθηνών 11 ηλικιωμένοι για τους οποίους δεν υπήρξε μέριμνα για την απομάκρυνση τους από συγγενικά τους πρόσωπα.

photo girokomeio

Δύο εξ΄αυτών έχριζαν ιατρικής περίθαλψης και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Οι υπόλοιποι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνταν στο γηροκομείο Κορυδαλλού απομακρύνθηκαν από τους συγγενείς τους.

Στο Γηροκομείο Αθηνών μετέβη ο κ. Πατούλης, ο οποίος ενημερώθηκε από τον πρόεδρο και τον γενικό διευθυντής Δομής Σ. Χαμακιώτη και Κ. Σολδάτο αντίστοιχα για την κλινική κατάσταση των ηλικιωμένων που μεταφέρθηκαν, και που όπως επισήμαναν είναι αρκετά καλή, ενώ επισκέφθηκε και τους χώρους που θα φιλοξενηθούν. Παράλληλα είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί και ηλικιωμένους που διαμένουν στο γηροκομείο.

photo giorokomeio

Μετά την απομάκρυνση των ηλικιωμένων, κλιμάκια της υγειονομικής διεύθυνσης και της Διεύθυνσης Υγείας της περιφέρειας εισήλθαν στους χώρους του Γηροκομείου Κορυδαλλού και προέβησαν σε σχετικούς ελέγχους. Ακολούθησε η σφράγιση της Μονάδας από κλιμάκια της Αστυνομίας, με βάση τη σχετική απόφαση της Περιφέρειας.

Παρούσα ήταν η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σ. Αντωνάκου, η οποία βρισκόταν από νωρίς το πρωί στη Μονάδα Κορυδαλλού προκειμένου να εποπτεύσει την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας.

photo girokomeio

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ομαλή διαδικασία απομάκρυνσης των ηλικιωμένων από την μονάδα του Κορυδαλλού.

«Μόνη μας έννοια η προάσπιση της υγείας των ηλικιωμένων συμπολιτών μας προκειμένου να νιώσουν ξανά ασφαλείς και προς αυτή την κατεύθυνση θα σταθούμε στο πλευρό τους για την αμεσότερη ανακούφιση τους», πρόσθεσε ο περιφερειάρχης Αττικής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Για ανθρωποκτονία και θανατηφόρο βιασμό κατηγορείται ο 52χρονος που ομολόγησε ότι σκότωσε 46χρονη στην Θεσσαλονίκη
Ο 52χρονος κρατείται και εις βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, σε εκτέλεση του οποίου θα οδηγηθεί στον ανακριτή Θεσσαλονίκης προκειμένου να απολογηθεί
Θεσσαλονίκη, νεκρές μία 46χρονη και μία 42χρονη, δηλωμένες ως αγνοούμενες - Συνελήφθη 52χρονος
Καιρός αύριο: Καταιγίδες σε όλη τη χώρα και χιονοπτώσεις στα ορεινά – Στους 20 η θερμοκρασία στην Κρήτη
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 15 με 17 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου
καιρός
Πορτοκαλί συναγερμός από την ΕΜΥ για σφοδρές καταιγίδες σε όλη τη χώρα - Συστάσεις από την Πολιτική Προστασία
Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πιθανώς κατά τόπους χαλαζοπτώσεις, κυρίως στη δυτική Ελλάδα και την ανατολική νησιωτική χώρα
Ισχυρές βροχοπτώσεις στην Αθήνα