Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Γκάφα άνευ προηγουμένου από την ΕΡΤ: «Πέθανε» Μίκη Θεοδωράκη και Ειρήνη Παππά

Γκάφα άνευ προηγουμένου από την ΕΡΤ: «Πέθανε» Μίκη Θεοδωράκη και Ειρήνη Παππά

Δημόσια συγγνώμη από την ΕΡΤ μετά τη γκάφα ολκής να ανέβουν στη σελίδα του τμήματος αρχείου στο Facebook αναρτήσεις «στη μνήμη» του Μίκη Θεοδωράκη και της Ειρήνης Παππά. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, η διοίκηση ζήτησε ήδη ΕΔΕ αλλά φαίνεται ότι μέχρι στιγμής κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη, προϊδεάζοντας μας, όπως και με άλλα πράγματα στο παρελθόν, ότι η… υπόθεση θα περάσει στο αρχείο.

Νωρίς το πρωί στη σελίδα του τμήματος Αρχείου της ΕΡΤ στο Facebook ανέβηκαν δυο post. Το ένα αφορούσε στον Μίκη Θεοδωράκη και το άλλο την Ειρήνη Παππά. Και τα δυο ανέφεραν πως ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης και η σπουδαία ηθοποιός είχαν φύγει από τη ζωή.

«Απόσπασμα από την εκπομπή «Το καλλιτεχνικό καφενείο», παραγωγής 1985, στην οποία ο Μίκης Θεοδωράκης είχε συναντηθεί τηλεοπτικά με τους πιο στενούς του συνεργάτες. Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ στον Μίκη Θεοδωράκη, που έφυγε σήμερα από τη ζωή», έγραφε το ένα post.

«Απόσπασμα από την εκπομπή «Παρουσίες-Ειρήνη Παππά στις “Ωδές” του Βαγγέλη Παπαθανασίου», στην οποία η σπουδαία ηθοποιός ερμηνεύει ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια, ενώ μας ξεναγεί στο χωριό της, Χιλιομόδι, αλλά και σε μέρη που αγάπησε και συνδέθηκε μαζί τους. Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ στην Ειρήνη Παπά, που έφυγε σήμερα από τη ζωή», έγραφε το άλλο.

Οι αναρτήσεις φυσικά προκάλεσαν σάλο. Και οργισμένα σχόλια από τους χρήστες. Η ΕΡΤ τα κατέβασε, φυσικά. Και ζήτησε συγγνώμη, αλλά το κακό είχε γίνει…

Συγγνώμη από την ΕΡΤ σε Μίκη Θεοδωράκη και Ειρήνη Παππά

Άμεση αντίδραση της διοίκησης της ΕΡΤ για το τραγικό λάθος που έγινε και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

«Σε ιστοσελίδα που διατηρεί το Τμήμα Αρχείου της ΕΡΤ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ανέβηκαν σήμερα το πρωί δύο αναρτήσεις στη «μνήμη» των Μίκη Θεοδωράκη και Ειρήνης Παππά.

Η Διοίκηση της ΕΡΤ ήδη επικοινώνησε με τους οικείους των δύο κορυφαίων δημιουργών, ζήτησε συγγνώμη για τη δημόσια αυτή απρέπεια και έχει ήδη επιληφθεί για να διερευνηθεί άμεσα πώς έγιναν οι εν λόγω αναρτήσεις», ανέφερε η ανακοίνωση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις